12 Ağustos 2014 Salı

Nuria Martinez Galatasaray'da


Basketbol konusundaki hareketlilik başladı. Hem erkek hem de kadın takımlarında açıklamalar geliyor. Ender Arslan'ın Galatasaray'da kaldığını öğrendik ilk olarak, sponsor konusunda da Liv Hospital ile yola devam ediliyor. Kadın takımında ise açıklanan ilk hamle Nuria Martinez.

Bu hamleler aslında bilinen adımlardı ama açıklamak için bazı maddi şartların oluşması beklendi ve bu şartların da oluşmasının ardından açıklamalar geliyor. 

Işıl Alben'in yerine transfer edilen bir isim oldu. Işıl Alben'in ayrılığı bilinen, kalması adına uğraşılan ama yönetim zaafiyeti sonrasında elden kaçan bir değer. Nuria Martinez'in de Işıl Alben'in yarattığı boşluğu doldurmak adına transfer edildiğini söyleyelim. Işıl Alben'in katkısını sadece basketbol çerçevesinde açıklamak güç tabii ama gelebilecek iyi isimlerden birini transfer ettik.

Nuria Martinez geçtiğimiz sezonu Kayseri Kaski forması altında geçirdi ve Kaski'nin de başarılarında büyük pay sahibi oldu. Kayseri Kaski ülkemizin yükselen bir değeri. Eurolegue'de son 8 seviyesine kadar yükselmiş bir ekip ve Nuria Martinez de o takımın bir numaralı yıldızıydı. 

Nuria Martinez'in geçtiğimiz sezon, TKBL’de 8.6 sayı, 2.8 ribaund, 3.4 asist, 1.6 top çalma, EuroLeague’de ise 8.7 sayı, 2.9 ribaund, 2.9 asist ve 1.7 top çalma ortalamalarıyla oynadığını söyleyelim.

Galatasaray adına iyi hamle, devamı da sırasıyla açıklanacaktır..

Not: İstatistik bilgileri Just Women's Basketball'dan..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir