8 Eylül 2014 Pazartesi

Galatasaraylı Gökhan Zan


Gökhan Zan'ın doğumgünü fotoğraflarına bakarken aklıma geldi, futbolu bıraktıktan sonra da Galatasaraylı Gökhan Zan olarak anacağız kendisini. Oysa Beşiktaş'ta bulduğu forma şansı daha fazlaydı, hatta Beşiktaş'ın şampiyonluğa giden yolunda da takımın değişmez parçalarından biriydi ama Galatasaray'a yakıştı Gökhan Zan. 

Kolay değil, bu kadar sakatlığa rağmen, hala kendisinden vazgeçtirmemesi. 33 yaşına gelmesine, sezon başında da kadro dışı kalmasına rağmen geri dönmesini bildi, her şartta ben varım mesajını veriyor. Tecrübe önemli, Emre Aşık'tan pay biçin. 20 maç oynamaz, 21. maç sanki 20 maçtır forma buluyormuş gibi oynardı, güvenirdik kendisine, gözümüz arkada kalmazdı. Gökhan Zan'ın gittiği yol da bu, saygı duyulacak bir yol. 

Ne ara 33 yaşına geldi, bunu da anlamadım. Gerçekten zaman hızlı akıyor. Gökhan Zan'ın Çanakkale Dardanelspor günlerini hatırlarım, potansiyel olduğu yılları. CM'lerde takımımızın değişmez genç yeteneğinden, bugün Galatasaray formasıyla tecrübe denizinde yol alıyor, önemli bir kariyer öyküsü. 

Yaşadığı o sakatlıklar da olmasa belki daha da farklı bir noktada olurdu, bilinmez. Kime sorulsa, takımın en çok çalışan isimlerinden biri olduğu söylenir. 33 yaşında, yaşadığı tüm sorunlara da rağmen hala Galatasaray forması giymesinin anahtarı da bu zaten..

5 yorum:

  1. Gökhan .Zan tartışmasız S.Kaya dan çok daha iyi bir defans oyuncusu. Ancak her sezon yaşadığı sık sakatlıklar onu Semih gibi son derece vasat ve asla G.Saray ın stoperi olamayacak bir futbolcunun yedeği yaptı.Eskişehir maçı onun için dönüm maçı, iyi bir performans gösterirse Chedjou ile göbeği paylaşırlar.

    YanıtlaSil
  2. Seninle Gökhan Zan takıma ilk katılacağı günler yaptığımız muhabbetler geldi aklıma. Kesinlikle sevmediğim bir adamdı, Beşiktaş'ın kaptanı, ne işi var bizde, cam adam, kolu kırılır vs. Ne çok günahını almışım adamın. Ne önyargılıymışım. İkna da edemezdin beni,o aklıma geldi =)

    Gerçekten son derece saygı duyuyorum kendisine (aynı şekilde Hakan Balta yazısı da beklerim, onu zaten seviyorum hep), umarım bizimle olmaya devam eder.

    Adsız'a da katılmıyorum bunu da arada. Semih vasat filan değil. Stoper için de en iyi yaşlara daha gelmemiş biri için böyle konuşmamak gerekir. 28 yaşında anlayacağız Semih'in nasıl bir savunmacı olduğunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerelerdesin Can, özlettin :)

      Sil
    2. Değerli Martin; Semih için 'en iyi yaşlara daha gelmemiş, 28 yaşını beklemek gerekir' görüşünüzü haytretle okudum. S.Kaya F.Terim in ben yarattım egosuyla üç sezondur G.Saray da yaklaşık 100 e yakın maçta forma giymiştir. Bu kadar maç oynayıp hala gerekli gelişimi gösterememiş futbolcu için 28 yaşını beklemek ne kadar doğru. Semih genç ama yaşına göre ağır.Kolay çalım yiyor.İkinci hamlesi yok.Ayağı iyi değil,,hala zamanlama hatası yapıyor.Maalesef bir sembol olmasını beklenirken gün geçtikçe yetersizliği daha fazla ortaya çıkıyor.Bu oynadığı futbolu Rize veya Konya da oynasa milli takım yüzü bile göremezdi.Şundan eminim G.Saray Semih te ısrar ettiği sürece stoper aramaya devam edecektir.

      Sil
  3. Rio Ferdinand da West Ham'da ve Leeds'te 200'e yakın maç oynadıktan sonra, 24 yaşında Manchester United'a geldi. Rekor ücretle. Ama en iyi olması için yine 2-3 sezon gerekti. Elbette verdiğim çok uç bir örnek, hatta tam da bu yüzden bu kadar uç örnek verdim: En iyinin bile en iyi olması zaman almışken, Semih de gelişmeye açık bir oyuncuyken bu kadar karamsar olmamak lazım. Savunmacılar söz konusu olduğunda biraz daha beklemek gerekir diye düşünüyorum.

    Şöyle de bir şey var, belki de siz haklısınızdır. Gökhan Zan konusunda nasıl yanıldığım ortada, konu futbol olunca kesin yargılardan kaçınmak lazım =)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir