4 Eylül 2014 Perşembe

Nathan Jawai Galatasaray'da


Galatasaray'ın olmazsa olmazı şanssız sakatlıklar. Son iki sezona baktığımızda, sezonun ortasında yeniden bir takım kurma gereksinimi duyuyoruz, a planıyla sezonu henüz bitiremedik. Geçtiğimiz sezonda da Marko, Dudley gibi isimlerin uzun sakatlıklarının yanında Jawai ve Jamont Gordon'un yaşadıkları sakatlıklar yüzünden sezonu kapatmaları Galatasaray'ı oldukça zora sokmuştu. Jamont ve Marko'nun sakatlıkları ardından gelen Hairtson hamlesine bakarak durumu özetleyebiliriz.

Şunu düşünüyorum, Jawai eğer sağlıklı kalabilseydi geçtiğimiz sezon zorlanmadan şampiyon olabilirdik. Fenerbahçe serisinde kilit isim olacaktı. Şampiyon olunan sezonda N'Dong performansı düşünülünce, sağlıklı bir Jawai ile işler daha iyi gidebilirdi ama Jawai ardından gelen Bonsu ile farklı bir tarza büründük ve istikrar anlamında da beklenileni alamadık.

Ergin Ataman'ın en büyük hayali Sofoklis Schortsaniti'di. Takımda olduğu iki sezon da onu istedi, bu yaz döneminde de en büyük hedefiydi ama mali karamsarlık bu hamleyi yaptırmadı. Eylül ayına da gelmişken fazla hamle şansınız olmayabiliyor ve bu yüzden Jawai'ye döndü Galatasaray.

Büyük bir kumar elbette, bu kumarın risk oranını azaltmak adına da Vougioukas hamlesi geldi. Beklenilenin aksine, iki pivot transferi yapılıyor ve bu 8 yabancı anlamına gelecek. Hangi isimlerin kadroda olacağı da diğer bir soru işareti.

Jawai kendini arama uğraşında. Bir sezonu boş geçti ve bugünlerde Dünya Şampiyonası'nda Avustralya Milli Takım'ında boy gösteriyor. Görüntüsü, eski günlerinden uzakta ama bir sezonu oynamadan geçirdiğini atlamamak lazım, zamanla ritim bulacaktır. Tarz itibariyle de, Ergin Ataman'ın tam da istediği bir isim, bu yüzden Jawai riskine her şartta giriliyor. Sağlık raporlarının da temiz olduğunu belirtelim, oynamaması için bir neden yok.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir