1 Eylül 2014 Pazartesi

Prandelli'nin Galatasaray'ı

 
Galatasaray adına yoğun geçen bir transfer dönemiydi. Olcan Adın, Sinan Gümüş, Yasin Öztekin, Sinan Bolat transferleri, Dany, Amrabat ve Ontivero gibi isimlerin takımdan ayrılması, Galatasaray neden yabancı futbolcu almıyor sorularının ardından gelen Pandev, Dzemaili hamlesi ve 2014 yılının Galatasaray adına büyük aşkı olan Tarık Çamdal transferiyle bir transfer dönemini daha geride bırakıyoruz, tüm camia adına hayırlı olsun.

Prandelli 3 transfer istiyordu ve bu isteğe cevap verildi. En azından yabancı futbolcu seçimi anlamında makul bir hoca, kariyerinde de az paraya büyük işler başarabildiğini görüyoruz. Pandev ve Dzemaili transferlerini sadece 2 milyon 350 bin avro'ya bitirebilmek büyük olay. Hem Prandelli'nin isteği geri çevrilmedi, hem de Galatasaray açısından ekonomik hamle yapıldı.

Yerli transferi için aynı şeyi söyleyemiyoruz belki, 4 milyon 750 bin avro büyük rakam ama bu Galatasaray'ın veya Eskişehirspor'un ayıbı değil. 5+3 bunu emrediyor, bu emir doğrultusunda da yerli hamleleri yapılıyor. 

 
Galatasaray'ın sağ bek tercihlerini eleştirebilirsiniz tabii. Neden Salih Dursun alındı mesela, o paralar verildi. Sabri Sarıoğlu'dan neden vazgeçildi, Eboue hiç akla getirilmedi ya da Veysel Sarı yetersiz mi? En önemlisi de 1 milyon avro verip alabileceğin Tarık Çamdal'ı neden birkaç ay sonra 4.750 bin avro'ya almak zorunda kaldın.

Sağ bek üzerinden yürüdük ama Tarık Çamdal'ın sol bek oynayacağını düşünüyorum, tekrar etmek istedim. Dede'nin sakatlığının ardından çıkışını sol bekte yapmış bir isim, şimdilerde sağ bek oynuyor, daha da verimli ama kadro yapısı sanki sol bek çağrışımı yapıyor. Bunun da kararını Prandelli verecektir.

Dzemaili 6, Pandev 19, Tarık Çamdal ise 77 numarayı giyecek. 19 numara Pandev için özdeş bir numara olabilir ama aklıma Kewell gelir, Kewell'a olan sevgimi de beni takip edenler yakından bilir. İnşallah o düzeyde bir performans gelir, ben umutluyum. 

 
Bu hamlelerin gölgesinde kaldı belki de ama Berk İsmail Ünsal'ın da Antalyaspor'a kiralandığını söyleyelim. Umutlu olduğum gençlerden biri. Mancini ona sık şans veriyordu, Kasımpaşa maçında Umut Bulut pası verse, atacağı o golle belki farklı bir özgüvene bürünecekti ama bir sezon düzenli olarak oynayabilmesi gerekiyordu. Gerçi Gökhan Karadeniz transferi de geldi, düzenli forma şansı da bu anlamda sıkıntı, daha çok alternatif futbolcu gözüyle bakacaklar ama Berk İsmail Ünsal'dan ümitliyim. Bu sezon özel olarak takip edeceğim.

Umut Gündoğan'ı da çok konuştuk, Eskişehirspor'a gitmemek için elinden geleni yaptı ve gitmedi. Çoğu taraftarın sevdiği bir futbolcu, dikine futboluna herkes hayran ama şu sorulmalı. Mancini de kendisine çok şans vermedi, Prandelli de vermiyor. Furkan Özçal şu an onun önünde, Dzemaili de geldi derken daha bu işin Yekta Kurtuluş, dönerse Hamit Altıntop gibi ayakları da var. Rotasyon kalabalık ve Umut Gündoğan'ın şansı yok denecek kadar az. Umarım çalışır, kendisini iyi bir seviyeye getirir yoksa bugün ayrılmadığı Galatasaray'dan birkaç ay sonra mutlaka ayrılacaktır.

Genel manada doğru bir kadro mühendisliği kuruldu. Alternatifli bir kadro var, kaliteli alternatifler mevcut. Prandelli'nin elinde 21-22 tane şans verdiğinde mutlaka katkı sağlayacağı isimler mevcut. Umarım şans yanımızda olur, bu sezon tüm hedeflere ulaşabiliriz..

2 yorum:

  1. Gökhan Karadeniz Antalyaspor'a gitti. Berk ise Elazığspor'a. Elazığda maddi olarak sıkıntı var umarım Berk orada iyi bir süre ve tecrübe alır ve döner

    YanıtlaSil
  2. Berk Yıldız Elazığspor'a gitti, Berk İsmail Ünsal Antalyaspor'a gitti.. Tabii Berk Yıldız açısından da önemli bir adım bu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir