2 Ekim 2014 Perşembe

Arsenal 4-1 Galatasaray, Bir Tane Sneijder Var


Galatasaray adına konuşabileceğim tek olumlu durum, Wesley Sneijder'in kötü gidişata gösterdiği reaksiyon, isyan. 2 sezon öncesine kadar birçok futbolcumuz vardı bunu yapan, şimdi ise sadece Sneijder. Hamit Altıntop'un da hakkını yemek istemiyorum ama skor 4-0 olduğunda çabalayan, mücadele eden, kendini yırtan isim sadece Sneijder'se oturup düşünmemiz lazım.

4-1'den sonra, Arsenal 10 kişi kalınca gösterilen reaksiyon benim gözümde bir değer kazanmıyor, en dip noktada gösterilen mücadelenin hakkı verilmeli, bu yüzden de Selçuk İnan'ın dönüşü dahi takım kaptanlığını Sneijder'den almamalı.

3-5-2'nin olmayacağı Sivasspor maçında belliydi. Çok fazla pozisyon verdik, açık alanda Sivasspor karşısında dahi duramazken, Arsenal karşısında bu tabloya düşeceğimizi herkes söylüyordu. Arsenal hücum ayakları Galatasaray savunması içerisinde o kadar rahat hareket ettiler ki, o kadar rahat organizasyonlar yarattılar ki. Buna kademe hataları, Melo'nun fizik yetersizliği eklenince de bu tablo oluştu. Üçlü savunma, bu kadar kötü bir orta sahayla oynanmaz, oynanmamalı.

Bu sistem hata, sen sezon başında 3-5-2'e uygun bir kadro kurmadın. Sivasspor maçının görüntüsünün ardından da Arsenal karşısına böyle çıkmak büyük risk. Olay Melo'nun stoper oynaması da değil, Melo'nun fizik yetersizliği. İkili mücadelelerde ayakta kalamıyor, geri koşamıyor. Welbeck vurdu geçti her pozisyonda, çare olamadık. Savunmanın en gerisinde oynayan isim de Melo olunca Galatasaray savunması o dakika bitti.

Orta saha yetersiz, kötü Selçuk İnan'ı da aradı bu takım. Dzemaili yetmiyor, olmuyor. Yekta'nın şu görüntüsü Galatasaray formasını giymemesi adına bir neden olmalı derken Sneijder tek başına çabalayan isim. En geride top kesen de o, ikinci yarıda gol arayan da o. Sneijder'i regista rolünde kullanıyorsak önünde süpürücü olmalı dedik, Melo en geride. Ayrıca gördük ki, Hamit Altıntop'un hazır olmayan görüntüsü bile bu takımda vazgeçilmez olacak cinsten.

İkinci yarıda 4-4-2'e dönmek çare değil. 1-0 gidiyorken maç, bu maçın daha kötüye gideceği belli, o an bir değişiklik olmalı. Prandelli maalesef birşeyleri değiştirmek adına çok bekliyor. Hamleleri iş işten geçtikten sonra geliyor. Balıkesirspor maçı en büyük örnek, ikinci yarıya 2-0 yenik girerken 0 değişiklik. Maç 3-0 olmuş, iş daha kötüye gidiyor Arsenal karşısında aynı formasyona devam. Her haliyle fiyasko. Prandelli için sabır diyoruz ama bu tabloya da sabır göstermenin bir mantığı kalmıyor.

3-5-2'nin diğer olmazsa olmazı kanatlar, tüm sahayı kat etmeli bu oyuncular. Telles'i bu noktaya biz getirdik, Allah'ım sol bek nidalarıyla yola çıktığımız Telles o günden bu yana gerileme durumunda. Veysel Sarı'nın zaten bu takımın oyuncusu olduğunu düşünmüyorum ki yenilen gollerde de Arsenal'in o kanadı nasıl işlettiğini gördük. Senin Tarık Çamdal dışında sağlam kanat beklerin yok ve 3-5-2 ısrarı nedendir.

Sneijder'e geliyor iş yine, savunmada da başarılıydı Sneijder, hücumda da başarılıydı. Ama bir tane Sneijder var, başka yok.

Şampiyonlar Ligi'nde işimiz zor, bu sonucun ardından da ağırlık tamamen lige çöker. Şu grupta 3. olmak bile çok zor, favori değiliz bu anlamda. Maalesef bu performans isyanın bayrağıdır. 4-0'da penaltı ve kırmızı kart geldiğinde daha fazla gol yemeyeceğiz, rezalet biraz olsun telafi edilebilir diye seviniyorduk, en azından ben. 4-1'den sonra bulunan pozisyonlar, atılan şutlar, Ospina performansı falan benim açımdan kayda alınmayacak durumlar, 4-0 gidiyorken maç Galatasaray'ın iflasını izledik..

Kayseri Erciyesspor karşısında da 4-4-2'yi izleriz, Prandelli az biraz kıpırdanan sistem üzerinde 1-2 maç duruyor en azından. 3-5-2'lere göre daha uygun bir formasyon..

5 yorum:

  1. Mancini ayrıldı ama hala bizimle yatıp kalkıyor yazık oldu gerçekten ahı tuttu desem zaten öyle bir insan değil halbuki çözmüştü Türkiye de işlerin nasıl yürüdüğünü güzel şeyler yapacaktı bu ayrılığın acısı bende hatta birçok kişide giderek büyüyor. Prandelli nin eşi öldü diye mi sempati duyucaz olmayacağını üç yaşındaki çocuğun bileceği bir mantaliteyle sahaya çıkılıyor beni bunlar üzmüyor aksine güldürüyor maçtan önce Prandelli beyefendi cesaretten bahsetti sonra çıktığı 11 baktım güldüm ilk yarıdada bir hamle yapsa hatasından dönmeye çalışsa yine anlıyıcam bir nebze 4 olduktan sonra sen kimin gözünü boyuyorsun kardeşim herkesin dalga geçtiği Mancini olsa sahaya bir kağıt gönderir yinede dönerdi yanlışından öyle aptal gururlara girmezdi sende o da yok bir gün bile çekecek halimiz kalmasada keşke bir ay içinde yönetim değilde sen gidiyor olsaydın.

    YanıtlaSil
  2. hocam en kral sistemlesede oynasa elinde burak yılmaz pandev gibi mücadele gücü düşük oyuncular varsa olmaz.önce koşacan aga.dortmund a.madrid in sırrı bu .bu oyun koşmadan oynanmıyor.galatasaray sadece sneijder i taşımalı.diğerleri bir dm gibi koşmalı.

    YanıtlaSil
  3. Hakkaten yeter, dün maçı izlerken bitsede kurtulsak modundaydım,Veysel Sarı'nın Gaklatasaray oyuncusu olamayacağını cümle alem gördü Prandelli göremiyor!! madem bu kadar güveniyordun Tarık'ı neden aldın binbir zorlukla?? Herkesin gözünde abarttığı Melo'nun ne katkısı var çok merak ediyorum,koca Galatasaray Muslera'nın her maçta iyi olmasına ve Sneijder'in şapkadan tavşan çıkarmasına kaldıysa vah halimize!!Birşey daha merak ediyorum çoğunluğun ağır eleştirdiği Eboue dün Veysel'in yerine sahada olsaydı katkısı çok daha fazla olmazmıydı??Bide Burak bey Prandelli'nin maçtan sonra yaptığı 'önceliğimiz lig' açıklaması içinde birşeyler karalasanız iyi olur,birgün Mancini'yi özleyeceğim hiç aklıma gelmezdi...

    YanıtlaSil
  4. Şampiyonlar ligi tüm maç özetlerini izledim. G.Saray şampiyonlar liginin en kötü takımı. Birçok Avrupa lı G.Saray ı izledikten sonra bu takımın şampiyonlar liginde ne işi var demiştir. G.Saray lı olarak üzüldüğüm şampiyonlar ligine katılan Basel, Maribor,Bate,Malmö gibi takımların bile G.Saray dan daha derli toplu futbol oynamaları. İşin acı tarafı G.Saray ın transfere harcadığı paranın bu takımların transfere harcadığı paranın üç, beş mislini olması. Bir takım bu kadar büyük paralar harcanarak
    bu kadar kötü yönetilemez.Bu rezil futbolu oynayamaz.en az 5 as futbolcusundan yoksun Arsenal karşısında Maribor,Basel ,Bate olsaydı inanın puan alırdı.Kendimizi Melo stoperde oynarmıydı.? Veysel bu yerin adamı mı ? Selçuk nasıl oynamaz gibi gereksiz tartışmalarla kandırmayalım. Sorun çok daha büyük ve temelsel. G.Saray her açıdan çok kötü yönetiliyor. Zaten gittikçe düşen ülke puanıyla da bu gidişle şampiyonlar liginde ön eleme oynayacak duruma düşersek hiç şaşırmayalım.O zaman şu halimizle zaten hak etmediğimiz şampiyonlar ligini mumla ararız.

    YanıtlaSil
  5. soru basit aslında.arsenal deplasmanındaki beşiktaşı düşün.ilerde kim vardı?dembaba ve pektemek.dembaba akıl koydu pektemek ise fizik ve mücadele.bu ikisini çıkar pandev ve burak ı koy beşiktaşa.oynayabilirmiydi o futbolu beşiktaş?oynayamazdı.

    burakı izleyince insan almeida yı keşke alaydık diyor.

    ben sorunun bütün takımda olduğunu düşünmüyorum.iyi bir fovetle ve 4-4-1-1 le düzelir takım.

    son olarak burakı ilk 11 oynatan hocaya hoca demem.gerisi teferruat.bakın bir demba ba beşiktaşı nasıl değiştirdi.feyonord ve arsenal maçlarında.arsenali elemeleri işten bile değildi.bunu aklıyla oynayan demba ba ile yaptılar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir