6 Ekim 2014 Pazartesi

Bülent Korkmaz & Semih Kaya


Kayseri Erciyesspor - Galatasaray maçının en güzel karelerinden biri. Bülent Korkmaz herkesin bildiği gibi Galatasaray'ın efsane kaptanıdır ve herhangi bir futbolcunun Galatasaray forması giyerek ulaşamayacağı bir kariyere sahiptir. Bütün futbolculuk yaşantısını Galatasaray formasıyla geçirip, bu forma altında sayısız başarıya imza atmıştır. Semih Kaya da belki de oynadığı pozisyon ve futbol tarzı itibariyle Bülent Korkmaz'a benzettiğimiz, onun yerini almasını beklediğimiz isim. 

Drogba da bu konunun üzerinde durmuştu, Semih Kaya bu takımın geleceği olduğu kadar geleceğin liderlerinden de biri. Arda Turan üzerinde yaptığımız hatayı Semih Kaya üzerinden yapmadan, zamanı bekleyerek mutlaka Semih Kaya'nın da ulaşması gereken yere ulaşacağını düşünüyorum.

Aklıma şu geldi. Bülent Korkmaz'ın Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde, Hamburg maçlarını oynarken yaşanan bir stoper sorunu vardı. Meira'nın satışı, yaşanan sakatlıklar derken elde kalan isimler Emre Aşık ve stoper oynama özelliği bulunan Hakan Balta'ydı. 3. bir alternatif yazamıyorduk ve Emre Aşık'ın oyun dışı kalmasının ardından da Kewell stopere geçti, 2. maçta da Kewell maçı stoper tamamladı. Burada Kewell'ın özverisini övdük ama Bülent Korkmaz'ı Semih Kaya'ya güvenemediği için eleştirmiştik.

Sezonun ilerleyen bölümünde Semih Kaya'ya 11'de şans verdiği maçlar oldu ama bu ikili denildiğinde akıllara gelen durum da budur. Anmadan geçemedim..

1 yorum:

  1. meira nın satılışını unutmak mümkün mü? rezalet polat yönetiminin bir eseridir kewell ın stoper oynaması.aziz-polat ilişkilerini düşünürsek taşlar yerine oturuyor sanki.beşiktaşın 101. yılda 2004 te kendi içinde yaşadığı gariplikler..türkiyede enteresan bir futbol ortamı var.eğer bir takım şampiyon ve başarılı oluyorsa diğeri bunu geçip başarı kazanmıyor.başarılı olan aşağıya çekilip diğeri yükseliyor.tahterevalli gibi.bu aşağıya çekilme işini genelde içten yapıyorlar.

    lucenin puan rekorları kırdığı zamanlardan sonra aniden tepetaklak aşağıya gitmesi.
    terimin geçen sezon milli takıma gitmesi. 2001 de ki enteresan olaylar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir