6 Ekim 2014 Pazartesi

Burak Yılmaz ve Gol


Üzerine en çok konuşturan adam, her yönüyle eleştirilir, beğenmeyen de fazlasıyla vardır ama şöyle bir gerçek var, bu adam alternatifsizdir. Takıma Drogba katılsa bile Burak Yılmaz 11 oynamaya devam eder ve edecektir. İşin Milli Takım boyutuna inmiyorum bile, Burak Yılmaz'dan sonrası bana göre yok. Burak Yılmaz'ın Galatasaray istatistikleri de durumu özetliyor; 

Lig: 67 maçta 43 gol ve 16 asist
Şampiyonlar Ligi: 17 maç 10 gol
Türkiye Kupası: 6 maç 2 gol 2 asist

90 maçta 55 gol ediyor bu ve maç başına yakalanan 0.6 gol ortalaması var.  En değerlisi de Şampiyonlar Ligi'nde attığı goller, kolay değildir Şampiyonlar Ligi golcüsü olmak. Hakan Şükür'ün, Jardel'in istatistikleridir bunlar ve Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın en golcü futbolcusu olması da büyük olasılık.

Şu istatistikleri de herhangi bir yabancı futbolcu yapmış olsaydı, şu sıralar kendisinden efsane sıfatıyla bahsediliyordu, bunu da ekleyelim. Hakkı en çok yenen isimlerden olduğunu düşünüyorum. Benim de eleştirdiğim zamanlar oluyor, çift forvet oynadığında da daha verimli olduğunu biliyorum ama şu tabloda Burak Yılmaz'a yapılan eleştirilerin çoğu abartılı.

Fenerbahçe maçına yönelik en büyük çekincem, Burak Yılmaz'ın o maçta oynamama ihtimali. Umarım iyileşir ve bu maçta yerini alır. Fenerbahçe karşısında sinmeyecek isimlere ihtiyacımız var, Burak Yılmaz da bunu en iyi başaranlardan..

7 yorum:

  1. Burak istediği kadar gol atsın. Takıma oyun içinde katkısı sıfır. Takımı 10 kişi oynatıyor. Aldığı neredeyse her topu kaybeden, her girdiği ikili mücadelede rakibine faul yapan, ceza alanında üfleseler sürekli kendini yere bırakan bi de üstüne dövünen bir adam Galatasaray'a yakışmıyor. Ofsayt olayını saymadım bile bak.
    Burak'ı Hakan Şükür'le Jardel'le kıyasyalayanlar büyük gaflet içinde. Şu anTürk forvetler içinde alternatifsiz midir, evet, maalesef ki öyle. Katıldığım tek nokta budur.
    Ha şimdi burda Burak'ı eleştirdik diye kesin Galatasaraylılığımızı sorgulayanlar olacaktır. Hiç kimse hiç kimsenin Galatasaraylılığını sorgulama hakkına sahip değildir, onu da hatırlatayım.

    YanıtlaSil
  2. adsız; ben değil, istatistikler kıyaslıyor. Hakan Şükür, Jardel elbette çok daha farklı seviyeler ama Burak Yılmaz'ın şu istatistiğini herhangi bir yabancı yapsa, bugün destanlar yazılıyordu, bu da net.

    YanıtlaSil
  3. bu yasa gelmis bir adam,sahanin bir cok bolgesinde gorev almis ve uzun suredir de forvet mevkisinde oynadigi takimlara ciddi
    katki veriyor ama hala temel yetersizlikleri mevcut bu bolge icin.bu asikar...
    y.disi transferi konusunda kuluplerin fedakarlik yapmamalarinin sebeplerinden biri de bu.goller atmak vs elbette harika.istatistikleri de guzel ama temel yetkinliklerde,oyun tikandiginda oyuna olan katki eksikligi bence buyuk eksiklik. temel forvet yetenekleri eksik oldugu halde oyuna,takima katkisi ust duzey olan oyunculardan ornek vermeye gerek yok.nobre orada...
    burak'tan her sene 20-25 gol atmasini beklemiyorum sahsen.sahada bir forvetin almasi gereken insiyatifi almali.yenilenen sozlesmenin hakkini vermeli.

    YanıtlaSil
  4. burak yılmaz büyük takım oyuncusu değil.net

    YanıtlaSil
  5. Herkes ileri geri eleştiriyor ama tribün ve basından gelen baskılardan en az etkilene isim Burak mental olarak çok güçlü bir isim. Eğer eksik yönleri yani özellikle sırtı dönük top alabilme ve top hakimiyeti konusundada iyi olsa zaten Trabzonspor dan bize değil Avrupa ya giderdi. Sanki süper altyapılarımız varmışta her çıkan futbolcu çok kompleymiş gibi Burak'a sallayıp durmak çok saçma kaç tane futbolcu çıkarıyoruz koca ülkede onun dışında forvet yok kendiside altyapılardan itibaren hep kanat oynamış son iki üç yıldır yani 25 yaşından sonra forvet oynamaya başlamış ne yapsın yani kendimi öldürsün. Her maçta elinden geleni yaptığına inanıyorum sanılanın aksine çokda iyi niyetli güzel bir insan kendini yere atması kötü bir alışkanlıktı belkide onuda yavaş yavaş azaltıyor hayır anlamıyorum sigara içmekte kötü alışkanlık tribünler onlara küfür ediyor mu hayır. Kim ne derse desin şu takımda en son eleştirilecek isimlerden ve kesinlikle hakkı yeniyor söyle bir iddaam var bu sezon ligde 20 golü bulursa oynadığımız kötü futbola rağmen şampiyon oluruz yeterki takım Burak'ı iyi beslesin. Ligde herkes kötü bu gün galip gelen sonraki hafta kaybediyor bu şartlarda şansımız hiç az değil bu yüzden takıma bir şekilde sahip çıkılmalı kaybetmekten oyuncularımızda keyif almıyor sonuçta.

    YanıtlaSil
  6. @hereruno

    bir takımın şampiyon olması için genelde maç sayısı çarpı 2 gol atması gerekiyor en az! yani 68 ila 75 arası gol şampiyon yapar.

    burak ın 20 gol atması ile şampiyon olunmuyor.haliyle burakın diğer oyuncularada faydalı olması gerekir.takımın gol sayısının yüksek olması için.11-12 sezonunda terimin ilk yılında 69 gol atılmış.burak yılmazın olmadığı sezon.hemen hemen her oyuncu skora katkıda bulunmuş.neden?sırtı dönük oynayan elmander vardı.pasör necati vardı.engin vardı.futbolu bilen baros vardı.11-12 sezonu gol dağılımına bir bak şurda:
    http://www.transfermarkt.de/galatasaray-istanbul/leistungsdaten/verein/141/reldata/TR1&2011

    daha öncede yazdım.ben 20 değil de 13 gol atan ama gol harici takıma katkı veren forveti tercih ederim.bir takımın 69 gol atabilmesi için burak olmaması lazım.2.sezonda drogba geldiği için ite kaka şampiyonluk geldi birazda.66 gol atıldı.burakın zaaflarını drogba kapattı.şimdi o da yok.3.sezonda 59 gole düşüldü.drogba sakatlandı vs.

    bu sezon ise 5 maç 6 gol. gene sıkıntı var.

    elmanderden bir tık iyisini bulabilirdik.beşiktaş bile maddi sıkıntılarına rağmen dembaba yı alıyor.

    takım burak ı besleyip 20 gol atacak burak efendi de acaba burakta takımı besleyip takım 70 gol atacak mı?bunun cevabı olumsuz tabi.
    70 gol ile şampiyon olursun aga.bazı anadolu takımlarıda bazen kral çıkarıyorlar ligi 5.6. bitiriyorlar.

    YanıtlaSil
  7. Kardeşim bizde 20 gol atıp şampiyon olacaz demedik bir saat anlatmana gerek yok. Burak dan iyi Türk forvet bul oynat şampiyon yap takımı o zaman yok işte olsa dükkan senin. Biz şu şartlarda en iyiyi yani bu kötüden ne çıkartabilirizi konuşuyoruz. Yoksa gol dağılımının iyi olduğu bir takım her zaman daha iyidir zaten Burak ile organize olma şansımızda az bu yüzden elimizdeki yetenekleri en verimli kullanabileceğimiz şartlar oluşmalı zaten Olcan olsun Sneijder olsun normal şartlarda çok rahat 10 plus gol atar ne oldu bir anda 3 oyuncu ile 40 - 50 arası gol oldu geri kalan adamlarda bir zahmet senin bahsettiğin gol rakamlarına çıkarsın takımı. Yinede şampiyonluğu gol sayısına indirmek saçma oluyor bu bahsettiğimiz adamlarla 100 gole ulaşsakda 110 tane yeriz. Amacımız toplu bir takım olup hücum elemanlarımız beslemek olmalı bu takımdan güzel futbol beklemek hayal çünkü bu sezon BJK felan gibi iyi top oynayamayız. Sorun Burak da değil takımda bu takım şu anki konumunda forveti kim olursa olsun çok fark olmaz Arsenal maçındaki mantaliteyle oynarsak istersen Costa yı koy forvete. Türkiye futboldan anladığını savunanların çoğunun yaptığı iş Burak a sallamak bu linç kampanyasıyla hiç kimse birşey elde edemez.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir