16 Ekim 2014 Perşembe

Derbi Gündemini Ateşleyelim

 
Son zamanların en çok tartışılan futbolcusu kim desek, Burak Yılmaz cevabı öncelikli olarak aklımıza gelir. Gol istatistiği anlamında, son yıllarda Hakan Şükür istatistiklerini zorlayan bir futbolcu ve bu durum da başlı başına bir başarı tablosudur ama her dönem olduğu gibi, bu dönemde de beğenmeyen kesimler olabiliyor. Bu doğaldır, herkesin başarı çıtası, beğeni görüşü farklı ama benim açımdan iş hak yeme noktasına gelebiliyor.

Milli Takım için yazayım, Burak Yılmaz Milli Takım açısından alternatifi olmayan bir futbolcu. Mevlüt Erdinç dahil olmak üzere, Burak Yılmaz için alternatif olabilir dediğim tek isim yok. Burak Yılmaz'ın yokluğunda da Milli Takım'ın gol sorununu izledik. Letonya maçında, en kötü Burak Yılmaz bile araya bir gol sıkıştırırdı, bu da bir gerçek.

Galatasaray açısından baktığımızda ise, hep iyi ikililerle Burak Yılmaz'ın yükseldiğini gördük. Umut Bulut'la başladı, kısa süre Elmander'le de oynadı, Drogba ile zirveyi gördü ama ne zaman biraz daha kanatlara yakın oynasa ya da ileride tek bırakılsa sorunlar yaşandı. Burak Yılmaz tek oynayacaksa, onun tarzına uygun oynamak zorundasınız, aksi durumda verim almak güçleşebilir. Yanında iyi bir isimle oynarsa, gerçek Burak Yılmaz kimliği ön plana çıkıyor ama dediğim gibi, genel manada hakkı fazlasıyla yeniyor.

Anketimiz de sonuçlandı. Yüzde 39 benim gibi düşünmüş ve hakkı yeniyor demiş. Yüzde 30 ise çift forvet oynamalı diyerek, aslında realite ortaya konulmuş. Yüzde 21 ise Galatasaray'ın forveti değil diyerek, Burak Yılmaz konusunda memnun olmadıklarını dile getirmişler.

Fenerbahçe maçının olmazsa olmazı bana göre, mutlaka sahada olması gereken bir isim. Fenerbahçe maçına yönelik en büyük korkum bu diyerek, derbi gündemini de ateşleyelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir