19 Ekim 2014 Pazar

Galatasaray 2-1 Fenerbahçe, Sneijder İyi Topçu

Galatasaray'ın Bilbao ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçına gittim dün. Son dakikada Hagi sahneye çıkıyor ve attığı muhteşem golle üç puanı getiriyordu. Böyle kudretli futbolcuları bu yüzden kadronuzda bulundurursunuz zaten. Günümüzde bu işin önceliği marka değerindedir ama oynanan futbol anlamında kritik anda sahneye çıkan futbolcu, özel futbolcudur ve Galatasaray'ın da bu anlamda Sneijder'i var.

Prandelli'yi birçok noktada eleştirebilirim. Dün de inanılmaz yanlışlar yaptı. Veysel Sarı'nın neler yapabileceğini bilmesine rağmen onu 11'de başlatması gibi. Tarık Çamdal sol bekte de çok etkiliydi ama Veysel Sarı'dan bu etki alınamadı. 

Ya da Sneijder'in bu sefer sol kanatta değerlendirilmesi. Sneijder'in ön libero misali oynaması da eleştiriliyor ama ilk yarıda orta sahadan top çıkaramadı Galatasaray. Selçuk İnan ve Dzemaili zaten yetersiz durumdalar, o noktadan Sneijder de çekilince kimse top kullanamadı. Mancini de bu yanlışı çok yapıyordu ama Prandelli'nin ısrar etmesi ilginç. Sneijder'i herhangi bir kanatta kullanmak şu Galatasaray için büyük yanlış.
60'dan sonra Hamit Altıntop'un mutlaka oynaması gerekir derken, Melo sakatlanmasaydı oyuna dahi girmeyecekti. Tüm yanlışlar aslında Selçuk İnan ve Dzemaili üzerinde toplanıyor. Şu durumda Emre Çolak dahi öncelikli tercih olmalı. Dzemaili hiç iyi durumda değil, Pandev'den farkı ise sürekli oynaması ve yanlışlarının daha çok gün yüzüne çıkması. Selçuk İnan'ı zaten konuşuyoruz, maalesef sorumluluk almaktan uzak derken Umut Bulut oyuna girdikten sonra Sneijder'in ortaya çekilmesi ve aldığı sorumluluk Galatasaray'ı galibiyete taşıdı.
İlk yarıda Fenerbahçe daha baskındı, Emenike yerine daha bitirici bir ayakla öne de geçebilirlerdi. Emenike'yi bu yüzden seviyorum, bu tip maçlarda hep böyle. Gücü ve hızıyla etkili bir isim ama bitirici anlamda Webo veya Sow'un gerisinde. Yine de Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra Emenike'yi oyundan almak, uzun süre forvetsiz oynamak İsmail Kartal'ın büyük hatası. Oyunu dengelediği bölüm oldu Fenerbahçe'nin ve hızlı geldiği. Alper Potuk günündeydi dün, Meireles'in de ilk yarı performansı Fenerbahçe'yi daha üstün kıldı ama ikinci yarıda hızlı gelinen anlarda Emenike'nin olmaması Fenerbahçe'yi hücumda tutamadığı gibi, olası gol şanslarını da etkiledi.

Bir anlamda Prandelli'yi de Sneijder kurtardı. Son dakikalarda gelen iki özel gol. Sneijder'den başkasının zor yapacağı işler. Umarım Prandelli de orta sahada yaşanan bu sıkıntıya parmak basar ve Sneijder'i olması gereken yerde oynatır, Hamit Altıntop'u da 11'e yerleştirir.

Ayrıca, Fenerbahçe'nin attığı golde topun taç olduğunu ve Chedjou'ya da ekstra bir faul yapıldığını söylemek küçük hesap peşinde koşmak değildir. 1-0 devam etseydi maç bu hata çok konuşulurdu. Ya da olası ikili averaj durumunda, Fenerbahçe de kendi sahasında 1-0 kazansa, puanlar eşit olsa, ilerleyen zamanlarda konuşulacak, uzun vadeli bir durumdur bu, hata çok büyüktür.

Kazanmak güzel, içimize sinen, Sneijder'in damga vurduğu, Kewell'la özlem giderdiğimiz güzel bir gündü dün. Moral, motivasyon anlamında bu galibiyet özgüven getirir, Galatasaray'ı yükseltir. Dortmund maçına da bu şekilde motiveyim, o maçta gelecek bir 3 puan grubu da karıştırır..

Başlıkla da Captano abimize selamı çakalım..

1 yorum:

  1. F.Bahçe galibiyeti ile mutlu olduk.Ancak özellikle ilk yarıda oynanan futbol ile de umutlu olamadık.G.Saray hala pozisyon üretmekte çok zorlanıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir