6 Ekim 2014 Pazartesi

Hamit Altıntop'un Dönüşü #2


Kayseri Erciyesspor maçına yönelik aklıma gelen 2. detaya geçelim. Bu maçla birlikte, Hamit Altıntop Galatasaray formasıyla 50. resmi maçını oynamış oldu. Geçen 2.5 sezonda 50 resmi maça çıkmayı başardı Hamit Altıntop ve kendisini tebrik etmek lazım. Bugünün aranan ismi olduğu için.

Öyle büyük beklentilerle gelmişti ki, uzun bir dönem oynadığı futbol hep eleştirdi. Müthiş bir kariyer, alınabilecek en iyi yerli futbolcuların başında gelmesi bu durumu tetikleyen unsurlar oldu ama o sezon gelen şampiyonluğun ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin de kilit isimlerinden biri olmuştur.

Hamit Altıntop'u Hamit Altıntop yapan, büyük maçların büyük futbolcusu olmasıdır. Sağlıklı olduğu döneme bakın, Galatasaray formasıyla oynadığı her dev maçta dev performanslar göstermiştir. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde en çok maçın futbolcusu seçilen ismidir, bu da atlanmamalı. Burak Yılmaz'ın attığı goller daha gündem olmuştu ama Hamit Altıntop denildiğinde direkleri dövmesinden kaynaklı espiriler benim canımı sıkıyordu.

Nitekim Hamit Altıntop'un değeri o olmadığında anlaşılmıştır. Yabancı kontenjanı diye inlediğimiz bir ortamda Hamit Altıntop çok değerlidir, olmazsa olmazdır. Geçen sezonun kaybedilmesinde onun yokluğu önemli unsurlardan biridir, Mancini kendisini çok beklemiş ama bu dönüş bir türlü gerçekleşmemişti. Aynı şekilde Prandelli de kendisini çok bekledi ve dönüş gerçekleşiyor gibi, sevindirici olan bu.

Fenerbahçe maçında mutlaka 11 başlaması gerektiğini düşünüyorum ve oynaması durumunda da fark yaratan isim olacaktır. Sneijder de söyledi, Sneijder'in etrafında onun dilinden anlayan, kaliteli isimleri bulundurmak Galatasaray'da fark yaratır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir