6 Ekim 2014 Pazartesi

Hugo Almeida Cesena'da


Demba Ba'nın performansından sonra Beşiktaşlılar Hugo Almeida'nın gidişinden memnun ama yönetimin Almeida ile sözleşme yenilemeye çalıştıklarını hatırlatalım. Bu olmayınca diğer alternatiflere yöneldiler ve onlar adına daha iyisi gerçekleşti, Demba Ba gibi bir isim Beşiktaş'a geldi. Bizler de her ne kadar rakibimiz olsa da keyifle izliyoruz.

Almeida'nın Beşiktaş'ta kalmak istememesi enteresandı. Büyük ihtimalle şu zamanlarda bu kararından dolayı pişman olabilir. Galatasaray'ı çok istedi, kelimenin tam anlamıyla Galatasaray'ın kapısında yattı, hatta o günün şartları itibariyle de çok mantıksız bir transfer değildi ama bu gerçekleşmedi. Galatasaray da transferin son gününde Pandev ile o boşluğu doldurdu. Pandev'den henüz katkı gelmedi ama Almeida mı Pandev mi gibisinden yorumlar yapmakta saçma.

Mustafa Denizli'nin en sevdiği forvet kendisi. Uzun boy, güçlü fizik, sırtı dönük oyun, hava hakimiyeti, oyun zekası gibi özellikler Almeida'yı ön plana çıkarır ama gol istatistiği anlamında hayatının en verimli dönemini Beşiktaş'ta geçirmiş olmasına rağmen kendisini kimse istemedi, bu işin maddi boyutunun olmadığını da Almeida'nın Cesena tercihinden anlıyoruz.

Mutlaka kendisine Arap yarımadası, ABD, Çin gibi ülkelerden teklif gelmiştir, paraya yönelik bir transfer gerçekleştrebilirdi bu anlamda ama Avrupa'nın hatrı sayılır herhangi bir takımı da Almeida'nın yanına yanaşmadı. Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlarda 1.5-2 milyon avro aralığında yıllık ücret talepleriyle kapıyı açacak olan Almeida, Cesena'ya yıllık 400 bin avro karşılığında 1+1 yıllık sözleşme imzalamış.

Garip bir transfer hikayesi oldu Almeida'nın..

1 yorum:

  1. cesena nın 400 bin avro vermesi bile şaşırttı açıkcası.bütçeyi bayağı zorlamış anlaşılan cesena.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir