1 Ekim 2014 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi'nde Drogba'yı Arıyorum

Zor ama keyifli bir grup. Arsenal ve Dortmund çok güçlü ama keyifli takımlar, imkansız olarak bakmadığımız ekipler. Anderlecht ise her türlü sürprize açık, bir anlamda Galatasaray için en tehlikeli rakip, nitekim TT Arena'da gördük bunu, son dakikada bir puanı kurtardık. Anderlecht gibi ekiplere karşı Dortmund ve Arsenal 6 puanı kafadan yazabilir ama Galatasaray yazamıyor, geçmişte de bu böyle oldu.

Galatasaray'ın özelliği ise Arsenal ve Dortmund gibi ekiplerin Galatasaray'a karşı 6 puanı, hatta 4 puanı kafadan yazamamasından kaynaklı, bu da geçmişte fazlasıyla yaşanan bir durum. Kendi sahamızda oynanan Anderlecht maçının tek telafisi de Arsenal deplasmanında gelecek puanda. Braga'lı, Cluj'lu grupta ilk iki maçta 0 çekmenin geri dönüşü olabiliyor ama Arsenal ve Dortmund'un yer aldığı bir grupta böyle bir geri dönüşü gerçekleştirmek adına Emirates'de alınacak puan Galatasaray'ı farklı iddialara sokabilir.

İyi durumda değiliz, bu bir gerçek. Arsenal de iyi durumda değil, o diğer gerçek. Çok fazla sakat oyuncuları var ama Galatasaray'ın bilinmezleri bu maçta en büyük sıkıntı. Belirli bir 11 yok, formasyon sürekli değişiyor, futbolcu yerleri sık değişiyor ve Prandelli bir arayış içerisinde. Doğruyu bulacağından eminim, ben Prandelli'ye güveniyorum ama lig için durum başka olsa da Şampiyonlar Ligi için iş işten geçtikten sonra bulunan doğrunun da bir anlamı olmayabilir.

Sivasspor karşısında üçlü savunma oynadık ama hızlı, tempolu oynayan bir takımın da ne gibi sorunlar yaşayacağını gördük aslında. Sivasspor'un hücum ayakları biraz becerikli olsa, puan kaybı kaçınılmazdı. Arsenal bu ortamı bulursa affetmez ki yine üçlü savunma oynayacak gibi duruyoruz. En azından Sneijder'i yine regista tutup, onun önünde Melo'yu süpürücü olarak kullanmak orta saha direncini bizlere katacaktır. Arsenal'in de sakatlıklar itibariyle sorun yaşadığı yer orta sahası, bu durumu avantaja çevirmeli.

İşin özü, ne yazarsak yazalım bu tip maçlarda farkı yaratacak isim her zaman olduğu gibi Muslera olacak. Allah onun yokluğunu göstermesin.

Ayrıca, Şampiyonlar Ligi arenasında Drogba'yı arıyorum. İş sıkıştığı anda sahneye çıkan, topu hücumda tutan, orada sağlam bir duvar olan, bu tip maçlarda fark yaratan bir isim. Drogba'mız yok artık, bu da diğer sıkıntı. Pandev üzerinde beklenti kuruyoruz ama 1 Ekim itibariyle hala hazır değil, takıma katılalı neredeyse 1 ay olacak. Pandev'in tecrübesi itinbariyle fark yaratmasını beklediğimiz maçlar geldi ama kendisi yok.

Drogba'nın geçtiğimiz sezon iptal olduğu günlerde Sneijder sahneye çıkmıştı, Galatasaray'ı ipten aldığı maçlar fazlasıyla var, bu maçta da fark yaratmasını bekliyoruz elbette ama pozisyonu itibariyle fark yaratılacak ortamı yaratmaya çalışacaktır Sneijder. İş yine hücum oyuncularında bitiyor. Burak Yılmaz kesin oynar ama yanında oynayan isim Bruma mı olur Olcan Adın mı olur, Pandev sürprizi mi gelir bilemiyorum, o oynayacak isim işin seyrini değiştirmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir