27 Ekim 2014 Pazartesi

Umut Bulut > Burak Yılmaz, Başakşehir Maçının İstatistiği Öyle Diyor

 
Burak Yılmaz üzerine müthiş bir istatistik var. Başakşehir maçında 90 dakika sahada kalan Burak Yılmaz sadece 25 kere topla buluşmuş. 51. dakikada oyuna giren Umut Bulut ise 20 kere topla buluştu. Üstelik Umut Bulut oyuna girdiğinde, zemin ve şartlar futbol oynamanın oldukça dışındaydı, bu da önemli bir faktör.

Burak Yılmaz'ın futbolu üzerine mükemmel bir istatistik bu. Sadece ama sadece rakip savunma arkasına koşu yapmayı deniyor ki onu da yaptığını söyleyemeyiz. Dün de söyledim, Galatasaray gibi bir takımın santraforu bu değil, eski Burak Yılmaz da bu değildi ama o Youla vari bir forvet olmayı deniyor, bitmiş orta sahayla da Burak Yılmaz'a istediğini vermek imkansız, verilmemeli de. Galatasaray'ın santraforu böyle oynamamalı.

Umut Bulut'u ise her dönem eleştiririz, beğenmeyiz, geçtiğimiz sezon ben de çok eleştirdiğim ama bir konuda hakkını yiyemeyiz, adam mücadele ediyor, istiyor, arıyor. Yaşı 31 oldu, Burak Yılmaz'dan da 2 yaş daha büyük ama mücadele azim anlamında Burak Yılmaz'dan çok daha genç. Bu sezona da baktığımızda hem Burak Yılmaz'ın hem de Pandev'in çok önünde. Arıyor adam, karıştırıyor, hücumda kaos yaratıyor ve bu da Galatasaray'ın işine geliyor aslında ama kullanılmıyor.

Burak Yılmaz her maçta 11 başlıyor..

2 yorum:

  1. G.Saray gibi büyük takımlarda kim santrfor oynasa yıllık ortalaması 15 golü bulur. 80 li yıllarda son derece ağır ama klas Hodciç ilk gol kralı olan yabancı G.Saray lı golcüydü.Savruk Baros G.Saray da gol kralı oldu. Bunların içinde belki de en iyisi olan Nonda sakat, sakat oynamasına rağmen ilk yarı sonu gönderildiğinde takımın en çok gol atan santforuydu.Tüm bu örneklerden sonra sonuç şudur G.Saray da sezon boyu kim santfor oynasa ortaması 15 gol ve üzeridir. Burak ın iki sezonluk gol yüzdesini çok fazla büyütmemek gerekir. Bir futbolcu düşünün iki sezon Türkiye liginde gol kralı olmuş, şampiyonlar liginde ciddi sayıda gol atmış, ancak buna rağmen hiç bir Avrupa takımı kendisiyle ilgilenmemiş. Burak Yılmaz asla iyi bir takım futbolcu değildir.Ayağında top tutamaz, takımın ileri çıkmasını için top saklayamaz. Adam eksiltemez. Pas alıp veren oyuncu değildir. Karşı defansı rahatsız etmez.Futbolun sahtekarlığı en büyük meziyetidir.Mahalle maçlarında bile rastlanmayan şekilde rakiblerine faul yapar, bunlardan medet umar. Bunca senedir profesyonel futbolcudur,ülkenin en büyük takımlarında oynamıştır ama hala ofsayta düşen en fazla oyuncudur.Anlamadığım saygı duyduğum spor yazarlarının bu Burak ı vazgeçilmez futbolcu olarak görmeleri. Bir G.Saray lı olarak takımda görmek istemediğim futbolcuların başında Burak gelir.Bu duyguyu taşımamda onun önce futbolun sahtekarlığını ( kendini kolay yere bırakıp haksız faul raması,,rakibe yaptığı baris amatörce faüller) düşünmesidir.Bir futbolcu sadece önüne araya atılacak toplarla gol bulacak diye ilk onbirde oynatılırmı işte G.Saray da oynatılıyor.Ne yazık ki onu ilk onbirde gördükçe o gün takımdan da soğuyorum.

    YanıtlaSil
  2. burak ve selçuk neden ısrarla ilk 11 de sahaya çıkıyorlar aga? asıl sorgulanması gereken bu.neden medya meloya ve sneijder e sallıyorda burak ve selçuka sallayamıyor.kimse bu oyuncular galatasarayın oyuncusu değil diyemiyor.neden?

    medya manager yerli oyuncu ittifakı olduğunu tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir