10 Kasım 2014 Pazartesi

Amrabat'ı Yeniden Değerli ve Özel Kılan Takım


8 milyon avro'ya transfer ettiğiniz bir futbolcudan beklentileriniz de bu fiyat kadar büyük olur. Ama Amrabat için bu bonservisi vermek Galatasaray'ın sorunudur, Amrabat'ın değil. Amrabat'ın da yetenekleri dahilinde çabaladığını gördük, özellikle şampiyonluğun geldiği, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalınan sezonda asistleri çok değerliydi ama vasat bir çizgisi vardı, bunu aşamadı.

Nitekim, bir sonraki sezon Bruma transfer edildi. Bruma'nın genç ve büyük potansiyel olmasının yanında, Amrabat'da aranan ama bulunamayan özellikleri taşıması bekleniyordu. Ona için de daha büyük bir bonservis ödendi, o da şu ana kadar hayal kırıklığı. Amrabat için olduğu gibi, Bruma için de söylenmesi gereken, o parayı vermek yine Galatasaray'ın sorunu.

Galatasaray'da tadı damaklarda kalan bir Keita gerçeği var. Kreatif kanat oyuncusu özlemini yarattı bu, tabelaya katkı yapmasının yanında yapacağı güzel hareketler, şık çalımlar, paslar. Taraftar bunu istiyor ve hem Amrabat hem de Bruma'da bulamadığı şey de bu.

Amrabat'ın kendinden hala söz ettiriyorsa, Malaga performansı sayesinde. Geçtiğimiz sezon Malaga'da yaptıkları onu Galatasaray'da tutacaktı aslında ama hem yabancı kontenjanı, hem de kalabalık kanat rotasyonuna takıldı ve yine Malaga'ya döndü. Bu anlamda Malaga onun 2. evi de diyebiliriz, her dönem Amrabat'a kucak açıyorlar.

Olcan Adın, Bruma, Yasin Öztekin gibi kanat oyuncularının yanında sağ kanatta oynayan Hamit Altıntop, sol kanatta da kullanılan Sneijder, Dzemaili, Emre Çolak hatta şans bulamayan Sinan Gümüş derken gerçekten rotasyon kalabalık ve biraz da gereksiz. Herkesin şans bulduğunu gördük, şu sıralarda da tipik kanat oyuncularıyla oynamadığımızı da görüyoruz. Bu rotasyon içerisinde de kalması durumunda Amrabat da şans bulabilirmiş ama Malaga'da yaptıklarından uzak olacaktı.

2. Malaga dönemi ilk Malaga döneminin de çok üstüne çıktı. Malaga'nın La Liga performansı da oldukça etkileyici ve son haftaların da yıldızı Amrabat. Ama yaşadığı ortam da tam ona göre. Lig seviyesi çok yüksek olmasına rağmen Galatasaray misali daha kapalı alanlarda oynamıyor, özgürlüğü çok daha geniş. Galatasaray'da bu rahatlığı bulamayacaktı ama kalması durumunda yine de en azından kulübeden geldiğinde katkı verecek isimlerden birine dönüşebilirdi. Umut Bulut önemli bir koz diyoruz ya, Amrabat'ı da 2. koz olarak değerlendirebilirdik. Bruma o isim değil mesela, kenardan geldiğinde müthiş bir enerji katabilecek isim henüz olamadı.

Amrabat için sezon sonu mu beklenir, devre arasında Abdürrahim Albayrak imkansızı dener ve onu takıma döndürmeye çalışır mı bilmem ama Amrabat'ın yerinde olsam mutlu ve özel olduğum yerde kalmayı tercih ederdim. Malaga onun adına büyük bir şans. Çünkü kendisini yeniden değerli ve özel kıldı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir