12 Kasım 2014 Çarşamba

Benim İçin Günün Adamı Lucescu

 
Türk futbolunun yapacağı reklamdan öte çözmesi gereken sorunları olduğunu hepimiz görüyoruz ama 3 milyon avro gibi bir para verilerek Brezilya'yı Türkiye'ye getirmeyi tercih ediyor onlar ve 4 gol yiyorlar, kendi elleriyle faciaya davetiye çıkarıyorlar. Ama Türk futbolunu yönetenler reklam ve şov peşinde, Brezilya maçının anlamı budur.

Üstüne çok konuşulacak bir maç değil, kaçımız aksi bir skor, aksi bir futbol bekliyorduk. Hazırlık maçı olmasa, Brezilya olaya biraz daha odaklansa daha da farklı bir maç izlerdik, fazla zorladıklarını düşünmüyorum. Final paslarında çok fazla hata yaptılar mesela, başka maçlarda, böyle bir takımı bulmuşken o pasları affetmezler.

Türkiye üzerinden konuşacaksak, mevzu yine Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'a gelecek, gelmeli de. Senin böyle futbolcuları kadroya almama lüksün yok ama kadroya almıyorsun. Bu adaletsizlik, bunun adı hak yemek. Ki bu futbolcular mevzularında da sonuna kadar haklılar ama ihale onlara bırakıldı. Cidden yazık.

Hadi onu da geçtik, bazı formda olan isimleri ödüllendir, yeni yüzleri de görelim. Mehmet Ekici mesela, son haftaların çıkışta olan futbolcusu. Eyvallah, takıma da almışsın ama oyuna sokmuyorsun, futbolcuyu ödüllendirmiyorsun. Selçuk İnan'ın kötü durumda olduğunu biz de biliyoruz ama ikinci yarıya onunla başlıyorsun.

Daha vahimi ise, Kaan Ayhan'ı al oyuna, süre ver, Almanya'yı seçme ihtimalini ortadan kaldır. Ama korkmuyorsun futbolcunun tercihi değişebilir diye, kaybetme korkun yok. Nasıl olsa Türkiye'nin her yanı Kaan Ayhan'larla dolu. Gün gelecek, potansiyel gösteren hiçbir gurbetçi Türkiye'yi seçmeyecek. İş oraya doğru gidiyor. Fatih Terim'in olduğu yerde Almanya önyargısı da beraberinde geliyor gibi, çok acı bir tablo bu.

Senin 4. tercihin Sneijder de Brezilya maçından birkaç dakika sonra Meksika kalesine muhteşem bir gol atıyor, bunu da eklemeden geçemedim. 

Benim için günün adamı Lucescu. Neden dersek, Willian, Fernandinho, Luis Adriano, Douglas Costa, Fred, kadroda mı bilmiyorum ama Brezilya Milli Takım'ında oynayan Bernard derken Brezilya Milli Takım'ına verdiği katkı müthiş. Shakhtar'da muhteşem bir Brezilya ağı kurdu ve bu ağ Dünya futboluna müthiş yıldızlar veriyor. Bu isimler Chelsea ve Manchester City'den de seçiliyorlar, Shakhtar forması giyiyorken de Milli Takım'a seçilebiliyorlar. Günün en konuşulması gereken olayı bu bana göre..

1 yorum:

  1. bir hazırlık maçı için 3 milyon avro veriliyor aga.bu işin çivisi çıkmış resmen.taktikle maktikle cartla curtla alakası yok.iflas etmiş ve birilerinin rant kaynağı haline gelmiş türkiyede futbol.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir