14 Kasım 2014 Cuma

Roberto Mancini Inter'de

 
Roberto Mancini'nin etkisi Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra hissedildi aslında. Sosyal medyanın ilgisi büyük. Mancini, ayrıldığı günden bu yana Galatasaray'a olan sevgisini, sempatisini her fırsatta dile getirdi. Ayrıldıktan sonra da ayrılığına yönelik tek bir açıklaması yok, nasıl ayrıldığını da hepimiz hatırlıyoruz. Bir lira tazminat almadan, kulübü asla zorda bırakmadan. 

Müthiş mütevazi bir insan, bu mütevaziliğini de her fırsatta izledik. Galatasaray'da devam etmesini isterdim, 2. döneminde çok daha iyisini başarabilecekti ama Ünal Aysal'ın Lucescu'yu garanti görmesi Mancini'nin ayrılığına neden olmuştur. Kendimize de suç bulmalıyız, Lucescu ismi geçtiğinde hayır demedik. Yarın ismi geçtiğinde hayır demeyeceğimiz gibi. Çok büyük bir isim ve Lucescu gelmediğinde de Galatasaray'ın düştüğü buhranı bugün bile yaşıyoruz.

Roberto Mancini bu işi bilmiyor diyenler, kendisini beğenmeyenler, Ceyhun Gülselam üzerinden espiriler üretenler Mancini'nin Inter'e dönüşü sonrasında ne düşünürler bilemem. O Ceyhun Gülselam'ın da Hannover'in yükselişinde etkisini izliyoruz bu arada, o da işin diğer boyutu. 

Roberto Mancini'nin Inter'e dönüşü bir anlamda yuvaya dönüş. Mancini'yi teknik direktör olarak özel kılan Inter'di. Juventus'un küme düşürülmesi sonrasında Seria A'nın tek hakimi olmuşlardı, rahat şampiyonluklar, büyük imkanlar ama bir türlü gelmeyen Avrupa başarısı. Mancini'nin bu şampiyonluklar sonrasında gönderilmesi, Mourinho'nun Inter'e gelmesi de bu yüzdendir. Mourinho da Inter'e istediğini verdi ama sonrası enkaz oldu, şimdi o enkazı Mancini'nin toparlaması beklenecek.

İmkanlar bu sefer çok büyük olmasa bile Inter'in ismi ayağa kalkmak için yeterli olabilir. Bu sefer Moratti de yok, Mancini bir anlamda tek başına, Galatasaray'a geldiğinden çok daha zorlu bir görevde..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir