10 Kasım 2014 Pazartesi

Semih Kaya & Atletico Madrid


Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyebileceğimiz haberlerden biri, Semih Kaya'nın Atletico Madrid'e transfer ihtimali. Dış basın da bunu yazıyor, Türkiye'de de bu yönde haberler var derken galiba böyle bir ilgi var ve çıkan haberlere de bakarsak 8 - 10 milyon avro arasında da ödenmesi düşünülen bir bonservis bedeli var.

Ligin devre arasında yabancı kontenjanıyla ilgili bir karar alınacağı söyleniyordu, öncelikle bunu beklemek gerekiyor. Mutlaka bu sınır genişleyecek, kaçınılmaz son diyebiliriz bu durum için ve bu sınırın kalkması veya genişlemesi de tüm taşları yerinden oynatır, tüm takımlar yeni planlamalar içerisine girmek zorunda kalacak. En önemlisi de yerli futbolcu ağırlığı ortadan kalkacak, çok alakasız paraları da konuşmuyor olacağız.

En son söyleyeceğimi en başta yazayım, Semih Kaya alsın yürüsün, çok isterim bunu. Atletico Madrid özel bir camia, çok büyük bir takım. Arda Turan'ın gittiği Atletico Madrid'le de farkı var elbette. Atletico Madrid'in büyümesinde Arda Turan'ın da payı büyük oldu, Semih Kaya giderken ise Dünya'nın en iyi takımlarından birine gitmiş olur. Bizlerin bu tip futbolcu ihraçlarına ihtiyacımız var, Türk futbolu da bu sayede büyüyecek.

Semih Kaya'nın bu transferini de Arda Turan'ın gidişiyle karıştıranlar var, yazıyı yazma nedenim de biraz bu. Arda Turan'ın gidişi fazlasıyla kaçış oldu. Önemli ve büyük transfer ama taraftarlarla yaşadığı sıkıntı, düşüşü, önce kalıyorum diyerek sonradan gitmesi gibi şeyler transferin durumunu da özetliyor. Ama o Arda Turan çok yükseldi, futbolunu da yükseltti, oynadığı takımla da çok büyük yerlere geldi, bunun altını çizelim. Olması gereken yerde olması gereken zamanda oldu ama Galatasaray'dan ayrılışı da fazlasıyla kaçıştı, bunu belirtelim. 
 
Galatasaray'da Arda Turan'dan sonra yükseldi, eksikliğini aramadı, şampiyonluklar ve büyük başarılar kazandı. Bu da işin diğer boyutu. Arda Turan'ın yerini dolrurmaya da ihtiyaç duyulmadı bir anlamda, Arda Turan'sız devam etti Galatasaray.

Semih Kaya'nın gidişinin tanımı ise kaçış olmaz ve Galatasaray Semih Kaya'nın yerini doldurmak zorundadır. Koray Günter mi olur o yoksa başka bir hamle mi yapar bilinmez ama Semih Kaya'nın geçen sezonlarda Galatasaray'da fazlasıyla yer ettiğini, özel bir futbolcu olduğunu söylemek lazım. Son dönemlerde büyük eleştiriler de alıyor, hatta beğenmeyeni de var ama benim tuttuğum, çok sevdiğim ve çok beğendiğim futbolcuların başında geliyor.

Semih Kaya da doğru yerde doğru zamanda parladı diyebilirim. Günün birinde Galatasaray'dan ayrılacaksa bile çok iyi bir takımda oynamasını dilerim, ona yakışır, Semih Kaya alsın yürüsün. Gurur duyarız..

2 yorum:

  1. Sevgili Burak bey in tüm yazılarını zevkle okurum. Ancak ne yazık ki Semih Kaya konusunda onunla aynı görüşde değilim. Öncelikle Semih Kaya son derece vasat bir futbolcu .Asla G.Saray gibi bir takımın defans göbeğinde oynayacak kapasitede değil.Değil ki Atletico Madrid. Dikkatle izliyorum yaşına göre ağır,.Çabuk ve seri değil.Hala pozisyon alamyı öğrenemedi. ( örnek son Başakşehir maçında yedirdiği goller ) Bunca maç tecrübesine rağmen bariz zamanlama hataları yapıyor,İikinci hamlesi yok.Kolay çalım yiyor.Topu oyuna sokuşu, tekniği .ayağı amatör futbolcu düzeyinde ,bir büyük takım oyuncusu seviyesinden çok uzak..Stoper olarak rakip forvetleri yeterince yıldırıcı ve sert de değil.Soğukkanlılığı, karşı cepheden gelen topları karşılayıp,en yakınındakine vermesi dışında belirgin bir özelliği yok.Semih F.Terim in ben yarattım egosuyla Türk futboluna armağan ettiği balondur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamlı alan boşaltması, önde basmaya çalışıp kahramanlık peşinde koşması (izleyen algısı olarak) pozisyon almış rakibi karşılayan misal bir Melo varken orta yuvarlağa kadar çıkması, Final pası atma merakı, uzun oynamaya zorlandığında sakin kalamaması, topla münasebeti iyi olmamasına rağmen halen gelişememesi gibi sorunların mental olduğunu düşünüyorum. Potansiyeli olan ama yerinde sayan yüzlerce futbolcumuzdan biri. Efsane olmak ile vasat olmak arasında ilginç bir yere sahip.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir