15 Kasım 2014 Cumartesi

Umarım Ender Arslan'a Hak Ettiği Verilir, Kerem Gönlüm İse Kapının Önüne Koyulur


Herkes sıkıldı bu durumdan, yıllardır aynı sorun yaşanıyor. Basketbolda bu hikayeyi sürekli dinliyoruz ve bu duruma da kalıcı bir çözümün bulunamaması Galatasaray'ın en büyük sorunu. Son yıllara baktığımızda iddialı kadrolar kuruluyor, bu iddialı kadrolar neticesinde istenen başarılara da ulaşıldı, başarı anlamında istikrar da yakalandı ama daha da ileriye gitmek adına sağlam bir yapı kurulamadı. Yine bu tip sorunlardan biriyle karşı karşıyayız.

Sözleşmenin yükümlülüğünü günü gününe uygulayacaksınız, bu kadar basit. Gücünüz yoksa böyle iddialı kadrolar kurmayacaksınız, ayağınızı yorganına göre uzatacaksınız. Şu an yaşanan sorun da bu, yaşanan maddi sorunlar var ve bu maddi sıkıntıların acı faturasını yine futbol dışındaki branşlar ödüyor.

Ender Arslan haklı mesela, yıllardır Galatasaray forması giyen, Galatasaray üzerinde de emeği büyük olan bir isim. Bir yere kadar dayanırsınız, sonrasında patlarsınız. Bu anlamda Ender Arslan'a hak veriyorum ve umarım orta yol bulunur. Ayrıca Furkan Aldemir, Sinan Güler, Arroyo gibi isimler ya da diğer yabancılar da bu duruma dile getirseler haklılar.

Sezon başında Ender Arslan, Furkan Aldemir, Sinan Güler gibi isimler fedakarlıklar yaparak takımda kaldılar, bu unutulmasın. Furkan Aldemir ve Sinan Güler mevcut sözleşmelerinde ücret indirimi yaptılar mesela, isteseler bu yola girmezler. Böyle fedakar isimlere karşı da fedakar olmak zorundasınız.

Aynı sorun kadın takımında da var. Lindsey Whalen'i kaçırmıştık yıllar önce, hatırlarsınız. Bu sezon başında da Zellous bu şekilde gitti, maddi sorunlar yüzünden yeri de doldurulamıyor. Orada da sorunlar büyük ve yaşanan bu sıkıntıların ardından da Ergin Ataman ile Ekrem Memnun yeter kardeşim, bir yere kadar deseler en büyük hakları. Böyle sorunlarla uğraşırken başarıya ne kadar odaklanabilirsiniz, işinizi nasıl yapabilirsiniz.

Bu konuda haksız olan bir isim varsa o da bir tek Kerem Gönlüm. Nedeni ise sözleşmesinin yükümlülüğünü istemesi değil, Galatasaray'a gelirken yaptığı şovun altında ezilmesi. Galatasaray'a geleli 2-3 ay olmuşken, 2 aylık maaşının peşine düşmesi çok trajik bir durum. Şöyle Galatasaraylıyım, tribün çocuğuyum derken ve bizler de o transfer olduğunda bu transfere sevinirken, onun bu yola girmesi bizler adına asıl gerçeği gözler önüne seriyor.

Bu durumda, 40 yaşında emekli ikramiyesini almaya gelmiş gibisinden bir yorum yanlış olmaz. Yıllarca Galatasaray'a transferi ihtimal dahilinde olup, ısrarla daha büyük paralarla Anadolu Efes'te kalması ve yabancı sınırının genişlemesi sonucunda yerliler adına duyulan ihtiyacın küçülmesi, Kerem Gönlüm'ün Galatasaray'a transferini sağlamış, bu kadar basit.

Umarım Ender Arslan'la anlaşılır ve hak ettiği verilir ve Kerem Gönlüm yarın kapının önüne koyulur. Böyle Galatasaraylılık yok..

Sneijder'in de heykelini dikin bu arada. Aynı maddi sorunlar futbol için de geçerli ve Sneijder aylarca parasını alamadı, belki hala düzenli şekilde alamıyor ama bir kere çıkıp para konuştuğunu görmedim. Böyle de bir Galatasaraylılık var işte..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir