7 Aralık 2014 Pazar

Alex De Souza'nın Vedası

Alex De Souza, Türkiye'den ayrılırken de bir yazı yazmıştım. Futbola veda ederken de yazmak istiyorum. Gerçek anlamda bir Fenerbahçe efsanesi. Fenerbahçe'yi yönetenler bunu unutturmaya çalışıyor veya görmezden gelmeye çalışabilir ama Fenerbahçe'yi gerçek anlamda sevenlerin asla unutmayacağı, kalplerine kazıdıkları, kahramanları olarak gördükleri bir futbolcu olarak kalacak.

Biz Galatasaraylılar açısından söylemek istediğim ise (en azından benim gibi düşünenler için) keşke her rakip Alex De Souza kadar özel olsaydı. Herhangi bir derbide asla çirkinlik yapmayan, Galatasaray'ın iyi olduğu her dönemde Galatasaray'ı öven, Türkiye'de en beğendiğim futbolcular Arda Turan veya Selçuk İnan diyebilen, egosuz, çok güzel bir rakipti. Galatasaray'ın canını da çok yaktı, en üzüldüğümüz maçlarda Alex'in de imzası mutlaka oldu ama her zaman özleyeceğimiz bir rakip olarak kalacak.

Çok özel, karakterli bir futbolcuydu. Türkiye'ye de çok şeyler kattığını düşünüyorum. Daha güzel bir ayrılık elbette yakışan olacaktı ama Fenerbahçeliler tarafından heykeli dikilmiş bir futbolcu için daha ne kadar güzel bir ayrılık olabilirdi..

1 yorum:

  1. Koyu G.Saray taraftarı olarak saygı duyduğum tek Fenerbahçeli futbolcuydu Alex. futbol kalitesine parelel kişiliği, efendilği ile formasını giydiği takımı dışındaki futbolseverlerde bile çok özel bir iz bıraktı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir