12 Aralık 2014 Cuma

Bu Sezon İçin Hala Geç Değil


Ergin Ataman'ın kadro mühendisliğini her dönem överiz ama bu dönem yaşanan maddi zorlukların da etkisiyle kadro mühendisliğinde çuvalladığımızı görüyorum. Bir de bunun üzerine sezon ilerlerken yaşanan ödeme zorluklarını da ekleyince iş daha da içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Kadronda düşünmediğin isimleri bugün olduğu gibi yolluyabiliyorsun ama bu isimlerin yerini doldurmak konusunda da kara kara düşünmek durumunda kalıyorsun. Ergin Ataman'ın işi gerçekten zor.

Sezon başında Micov'lar, Pocius'lar, Nolan Smith'ler gelirken umutlu ve mutluyduk ama asıl transferin pivot bölgesine yapılması gerektiğini söylüyorduk. Her pozisyonda fedaya gidilebilirdi ama atımlık kurşunun pivot konusunda atılması gerektiğini söylerken pivot pozisyonundan aldığımız katkı sıfır oldu. Sadece Furkan Aldemir vardı, o da gitti Patric Young'la o katkı alınacak belki ama bu sefer de alternatifsiz durumda.

Jawai geçen sezonu hiç oynamadan geçirdi, yaşadığı sakatlığın da ondan götürüsü çok olmuş. Koşamaz durumda Jawai, acı gerçek bu. Bizler de Jawai'ye güvenerek sezona başladık. Furkan Aldemir'in yükselişi olmasa yaşayacağımız sıkıntının tarifi olmayacakmış, tablo bu. Vougioukas ise Avrupa için yapılan bir transferdi ama biraz etki gösterebilse Jawai hasarını en az şekilde atlatabilirdik, bir alternatif olurdu ama onun görüntüsü Jawai'den de beterdi. İlginç bir pivot, atletizmi sıfır, şutu var, belli ki ince işleri yapması için alınmış ama Galatasaray tarihinin en kötü oyuncularından biri olmayı başardı. Hadi Jawai için sakattı, oydu, buydu diye mazeret üretebiliyoruz ama Vougioukas için söyleyebilecek tek iyi şey yok.

Aradori'nin gidişi beni mutlu etti. O da Avrupa için yapılan transferlerden biriydi, şutuna çok güvendik ama o da beklenenin çok uzaklarındaydı. Nolan Smith'le yollar ayrıldığında Aradori'ye lig için yer açıldı ama Nolan'la farklı oyuncular. Aradori işin içerisine girince Galatasaray'ın rotasyonu da fazlasıyla değişti, üstüne bir de Micov'un sakatlığı eklenince de Aradori'nin kel iyice ortaya çıktı. Savunma konusunda sıfır ötesi, karşısında oynayan herhangi bir oyuncunun maçın adamı olma ihtimalinin çok yüksek olduğu bir isim. Bazı maçlarda hücum katkısını almayı başardık ama kesinlikle Galatasaray'ın oyuncusu olmadığı gibi, 2-3 numara için de Jamont Gordon vari bir oyuncuya ihtiyacımız olduğunu söylemek lazım. Pivot konusunda da atılması gereken bir hamle olduğu gibi.

Dediğim gibi, oyuncuları göndermek kolay, bu şartlarda transfer yapmak zor. Euroleague'den büyük ihtimalle elenecek gibi duruyoruz, şansımız çok az ama Euro Cup'ta bana göre bir hedeftir, bu hedef doğrultusunda da yürüyebiliriz. Birşeylerin yoluna girmesi lazım, en azından ödeme sorununu aşmalıyız. Erceg'in de gitme ihtimali konuşuluyor, Furkan gittiğinde yerini bir şekilde doldurduk ama Erceg gittiğinde yerini doldurabileceğimizi düşünmüyorum. Son maçlara bakın, takımı sırtlayan, götüren isim Erceg.

Bakalım yeni hedefler, planlar ne olacak? Bu sezon için hala geç değil..

3 yorum:

  1. Öncelikle bir konuyu belirtmem lazım, takım ve fiyaskolarla ilgili yorumu aşağıda yapacağım;

    Daha önce de övdüğün ve şu an eleştirdiğin kadro mühendisliği konusu maalesef Ergin Ataman'a ait değil. Yani Ataman'ın basketbol anlamında en büyük eksiği scouting ki Deron Williams transferinde dahi, danıştığı kişilere "bu oyuncu nasıl, alsak verim verir mi?" diye sorduğunu ben birinci ağızdan biliyorum. Zaten, Arroyo gibi Erceg gibi bir defa verim aldığı oyuncularla uzun süreli çalışma ısrarı da sırf bu yüzden yani scouting özelliği olmaması ve oyuncu seçimi anlamında riske girmeyi sevmemesinden kaynaklanıyor. Bu anlamda bu yıl bütçe küçülmesinin de etkisiyle danıştığı! scout ve menajerlerin önerdiği ve kakaladığı isimlerin son tahlilde geldikleri noktayı görünce Ataman'ın sırtından bıçaklandığını çok açık söyleyebiliriz.

    Daha bu transferler gerçekleşmeden, dillenmeye başladığında yazmıştık, Aradori-Nolan Smith-Vougouikas gibi isimlerle hiç bir yere gidilemeyeceğini. Sadece Jawai'ye bir şans daha verilebileceğini söylemiştim ama o da bizim yüzümüzü hep kızartıp hiç katkı veremedi. Hadi Jawai gibi bir kumar oynuyorsun da, kendi liginden hiç çıkmayan ve gerek skorer gerekse atletik özellikleri oldukça kısıtlı olan Aradori, savunması Yumoş kıvamında olan Vog gibi isimleri almak çok büyük hatalardı ve uzatmalı da olsa hatalar kabak gibi ortaya çıktı, şimdi temizlenmeye çalışılıyor. Nolan olayı biraz farklı olsa da 1 ay içinde yaşadığı ve yaşattığı disiplinsizlikler karakterini ortaya çıkarmıştı ama bu hususun yeterince araştırılmayıp atlandığı çok açık! Ataman'ın basketbol anlamında belki de en yetersiz olduğu konu scouting iken, kendisine atılan bu transfer kazıkları maalesef bir sezonun heba olmasına sebep oldu. Scouting olarak kim veya kimlerden destek aldıysa umarım bu isimleri bir kenara yazmıştır. Bunun dışında Şubede yaşanan her fiyaskoda ön planda olan Murat Özyer, son yaşanan Nevriye olayında olduğu ve olacağı gibi yine yeniden sıyrılacaktır. Şubenin parası yok, küçülüyoruz diye ucuza kapatıldığı için sevinilen ama defolar 3-5 ay içinde ortaya çıkan transfer fiyaskolarını şimdi elimizden çıkarmak ve yerlerine, oldukça dar olan boştaki oyuncu havuzundan yetersiz ve yüksek ücretli isimlerle kapatmaya çalışmanın Şubeye yaratacağı maddi yükü kim açıklayacak onu da çok merak ediyorum! Evet Galatasaray basketbolda son yıllarda yaşadığı başarılar uzun süredir yaşamadıklarıydı ama bu sürecin de oldukça istikrarsız olması yine yönetici yetersizliğidir. Erkek takımının 1 sezon EL diğer sezon Eurocup oynaması ve bayan takımının geçen yıl EL şampiyonu olup sonraki sezon galibiyete hasret kalması parke içi fiyaskolardan olup, Furkan'ın sezonun en kritik döneminde kaçıp (kaçırtılıp) gitmesi gibi parke dışı konulara girmek bile istemiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kadro mühendisliği konusunda Ergin Ataman'a hala inanıyorum. İş tamamen maddiyat ile alakali. Pivot konusunda hata yaptı bu sezon ama maddi imkanlarla bu sefer ancak bu kadarı oluyor. Yönetim bazında ise tamamen haklısın, Murat Özyer kısmında özellikle.

      Sil
  2. Ercegte yolcu..artık transfer falanda istemiyorum,kurulsun Arroyo-Sinan merkezinde bir takım yanlarına genç oyuncular seneye kaçını A takım seviyesine çıkartabilirsek kardır..Ivkovic'in Euroleague de 1.tur olması sebebiyle gösterdiği cesareti biz hem Eurocupta hem de en azından play offa kadar ligdeki birçok maçta gösterebiliriz..(şu anki kadro itibariyle Erceg'in de ayrılacağını düşünürsek ligde de şansımız olduğunu düşünmüyorum)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir