30 Aralık 2014 Salı

Eboue İçin İdman Arkadaşı Geliyor


Dany'nin gönderilmesine anlam vermiştim ama yerine gelen Burdisso'yu izledikten sonra da bu anlamı kaybetmiştim. Galatasaray'ın geçen sezonun devre arasında gerçekleştirdiği transfer harekatı tam bir fiyasko. Gelen isimlerin giden isimleri arattığı bir dönem. Riera & Hajroviç olayında da bunu söyleyebiliriz. 

Anlamı yitirdiğim diğer nokta da, Beşiktaş'ın en büyük rakibinin gözden çıkardığı futbolcusunu kiralamasıydı. Satın alınmasını anlarım ya da Galatasaray serbest bıraksa ve öyle transfer edilse. Zamanında Colin Kazım'ı Galatasaray'ın alması gibi. Ama Beşiktaş kiralama yoluna gitti ve o Dany de Galatasaray karşısında patladı. Bu transfer Önder Özen'i de bitiren olaydır aslında, Önder Özen gibi bir ismin bu hataya düşmesi inanılmazdı.

Anlam veremediğim üçüncü nokta da Dany'nin Granada formasıyla hiç şans bulamaması. Sadece bir maç oynadı diye biliyorum, koca ilk yarıda hiç şans bulamadı. O kadar da kötü futbolcu olduğunu düşünmediğim bir isim. Ujfalusi'nin ardından, Cris'in de yalan çıkması sonucu Galatasaray bu adamla Şampiyonlar Ligi'nde yürüdü, ligde şampiyon oldu. Bir sonraki sezonda da Dany'nin bek gibi de oynayabildiğini gördük, futbolu yönlendi ama beğenilmedi. 

Doğrudur, kendisi tam bir saatli bombadır, ne zaman patlayacağını bilemezsiniz ama en azından hızı bile kendisine değer katabilirdi, olmadı. Dany'i de bitiren Beşiktaş formasıyla geçirdiği yarım sezon oldu. Şimdi de yüzüne bakılmayan adam durumunda.

En azından Anadolu için değerli alternatiftir diyeceğim, talibi de çıkar aslında (Gaziantepspor taraftarı kendi takımlarında oynadığı dönem onu T.Silva gibi görüyordu neredeyse) ama bu futbolculara öyle kontratlar verildi ki elden çıkaramıyorsun. Futbolcu yattığı yerden para kazanmayı tercih ediyor. Eboue örneği gibi, şimdi de Dany'de olacağı gibi. Mancini'nin hatalarını konuşurken, bu hataları da görmemiz gerekiyor.

Granada, Dany'den vazgeçti ve futbolcu geri dönüyor. Galatasaray için birşey değişmez, zaten yıllık ücretini biz ödüyorduk diye biliyorum. Kontenjan hamlesiydi, şimdi geri dönüyor olması da kontenjanı etkilemez, çünkü Türkiye Ligi lisansı yok. Eboue ile idmanlarını yapar, yattığı yerden parasını kazanır, 2016'ya kadar da sözleşmesi var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir