29 Aralık 2014 Pazartesi

Fernando Torres Atletico Madrid'de; Eve Dönüş ve Son Şans


Futbolda "yuva" kavramı önemli. Eğer yuvanız varsa, en kötü zamanınızda bile son bir şansınız oluyor. Fernando Torres de bu şansı kullananlardan. En zor, en kötü zamanlarını yaşıyor ve bu kötü zamanlarında, büyük hayal kırıklıklarıyla dolu son yıllarının ardından Atletico Madrid'e dönme fırsatını yakalayabiliyor.

8 sezon önce Atletico Madrid'den Liverpool'a gittiğinde çok ses getirmişti, Liverpool günlerinde de taraftarın sevgilisi olmayı başardı, büyük işlere imza attı ama Chelsea'ye imza atması da arkasında çok büyük ah'lar bıraktı. Rakam çok büyüktü, beklentiler rakamdan da büyüktü ama ne yapılırsa yapılsın Chelsea'de tutunamadı, Mourinho bile Torres'i kazanmayı başaramadı.

Torres'in yaşadığı düşüşün adı futbol. Futbol dışında başka konularla gündeme geldiğini duymadım. Bu tip bazı büyük isimlerin yaşadığı düşüşlerde farklı mevzular ön plana çıkar ama Torres'in neden böyle geriye gittiğini hiç çözemedik, işi Liverpool taraftarının ahını aldıya kadar getirdik. Sonrasında Milan olmadı, önemli bir şanstı ama yine tutunamadı. 


Şu zamanda Atletico Madrid'in ona kapılarını açması çok büyük fırsattır. Sezon başında da konuşulan ama şu aşamada benim beklemediğim bir hamleydi. Torres'le de birlikte Atletico önemli bir forvet alternatifini yaratmış oldu. Kazanılması durumunda da çok büyük bir ismi transfer etti. Simeone eski kaptanını iyi tanır, iyi bilir. Ondan nasıl faydalanacağını mutlaka düşünmüştür. Bu anlamda da Torres'in eski günlerine olmasa bile yeniden ses getireceği zamanlara döneceğini düşünüyorum.

Son şansı olduğu ise çok net. Buradan sonrası Torres adına çok büyük felaket olur. Daha küçük çaplı İspanya takımları, belki mini bir Dünya turu, belki de Katar, ABD, Çin gibi ülkeler. Torres adına son atımlık kurşunun Atletico Madrid olduğunu herkes söylüyor, gerçekten de öyle.

Hala ses getirebiliyor ama, konuşabiliyoruz, şu yazıyı yazabiliyoruz. Bu da Torres'in büyüklüğünden ziyade Torres'in yeniden Atletico Madrid'le buluşmasındandır.


Şöyle de birşey var, belki takımın başında eski dost Simeone var ama Torres'in bıraktığı Atletico Madrid ile bu takım arasında da çok büyük farklar var. Simeone bir Dünya takımı yarattı, Atletico Madrid en iyi dönemlerinden birini yaşıyor ve La Liga şampiyonluk adaylarından, artık Real Madrid ve Barcelona ile kafa kafaya çarpışan, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu adaylarından olan bir takıma gitmiş durumda. İşi zor, formayı kapmak için çok çalışmak zorunda. Önünde de Mandzukic gibi bir isim var.

Mandzukic demişken, onun da 43 milyon avro gibi bir rakama Manchester City'e gidebileceği söyleniyor. Atletico Madrid, böylesine büyük rakamlara futbolcu satmayı çok sever, bir anlamda dayanamaz. Tabii Mandzukic giderse, onun boşluğunu dolduracak isim şu aşamada Torres değildir, mutlaka bir hamle daha yaparlar ama Atletico Madrid'in forvet geçmişine baktığımızda, son 10 yılına indiğimizde de Torres, Forlan, Agüero, Falcao, Diego Costa gibi isimleri görüyoruz. Yani gidenin yeri dolmuş, her sezon da biraz daha üzerine koymuşlar. Gerçekten çok büyük bir yapı, saygı duyulası..

1 yorum:

  1. Torres sürekli düşüşte olan bir futbolcu. İspanya yı dünya şampiyonu yapan final maçında attığı golün kredisiyle bugünlere gelmesi bile başarı sayılır. Avrupa nın zorlu ligleri için yeterince güçlü değil. Simone onu kiralamakla büyük hata yapmış.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir