13 Aralık 2014 Cumartesi

Furkan Özçal & Umut Gündoğan Karabükspor'da


Bunun tanımı "kıyım" mı olur bilemem ya da daha kibar bir ifade mi bulmamız gerekir ama Galatasaray'ın 40 kişilere dayanan kadrosunun mutlaka azaltılması gerekiyor. Galatasaray'ın da bu uğurda adımları şimdiden atmaya başlaması sevindirici ama gitmesi muhtemel bazı isimler üzerinde de büyük haksızlık yaptığımızı düşünüyorum.


Furkan Özçal ve Umut Gündoğan da bu isimlerden ikisi. Kalitelerini tartışırsınız, Galatasaray'ın futbolcusu olup olmadıkları da tartışılabilecek bir durum ama bir futbolcuyu hiç görmeden nasıl bir fikir sahibi olabilirsiniz? 

Haftalarca konuştuk, 11'de yeri sabit olan ama oynamaması gereken birçok isim olduğunu. Hamza Hamzaoğlu'dan bu yana toparlanmış görünebilir ama Selçuk İnan bu isimlerin başındaydı, 11'deki yerini hiç kaybetmedi, aksine Sneijder üzerinden rotasyona gidildi. Dzemaili'nin kötü olduğu haftalar oldu ama o da oynadı, Yekta Kurtuluş 11'de olsun, kenardan gelerek olsun sürekli yer buldu ki herhangi bir şekilde gelişim gösteremeyen, 29 yaşına gelmiş, Galatasaray üzerinde gerekliliği kalmamış bir futbolcudur. Hamit Altıntop'u da yazarız, o da iyi konuşuyor ama futbolu söylemleri kadar iyi değil.

Bu rotasyon deryasında asıl şans bulması gereken isimler Furkan Özçal ve Umut Gündoğan'dı. En azından 1-2 maçta izleyebilseydik. Mancini'nin Furkan Özçal'ı çok beğendiği ve kalsaydı eğer kendisine şans vereceği söyleniyordu. O rapor doğrultusunda Prandelli de kadroda tuttu, Şampiyonlar Ligi listesinde de yer verdi ama şans vermedi. Anderlecht maçında alay eder gibi son dakika oyuna sokuldu. İşin aksi, Fatih Terim döneminde de Furkan Özçal'ı izleyemedik. Sadece geçen sezon Karabükspor'la geçirdiği istikrarlı dönem var, zaten o performansta Karabükspor'un Furkan Özçal konusunda ısrarlı olmasına neden.

Şu konuda da bir ayıbımız var, madem şimdi yol verecektik, sezon başında ısrarla isteniyorken neden izin vermedik. Yarım sezonunu yedik diyebiliriz ve emin olduğum, Furkan Özçal'ın bundan sonra da iyi işler yapabileceği.

Umut Gündoğan'ı da izlemek isterdim. Aklımda kalan, topla dikine gidişleri. Bu aklımızda bırakıldı ve U21 maçlarında da takip ettim aslında kendisini. Elbette yeterliliği tartışılacaktı ama izlemeden bu değer yargısına varamayız, 1-2 maçta da olsa o da şans bulmalıydı. O da Karabükspor'da başarılı olacaktır, Karabükspor iyi iki futbolcu kazandı.

Ben Yekta Kurtuluş'un gitmesini bekliyorum mesela, benim için asıl revizyona uğraması gereken isim o olacaktı ama olacaktır da, satılık listesinde olduğunu düşünüyorum. Bu iki ismin gidişine rağmen hala kalabalık bir orta saha hattı var, sayının fazlasıyla azaltılması şart. Aynı durum kanatlar için de geçerli, o sayının da azaltılması gerekiyor. 40'lara dayanan bu sayı 23-24 kişiye kadar düşmek zorunda. Buradan yaratılacak 8-10 milyon avro'luk bütçe açığıyla da nokta atışı diyebileceğimiz 1-2 isim gelebilir..

4 yorum:

  1. G.Saray da sürekli hata yapan, buna rağmen takımda sürekli forma giymesine hayret ettiğim Semih Kaya var. G.Saray da nasıl oynar, hangi özelliklerinden dolayı tercih edilir anlamak mümkün değil. Türkcell süper liginin en vasat stoperi. Bugüne kadar hiç bir teknik adam bu madeni göremedi. Ama G.Saray sürekli stoper arar.Ne yazık ki G.Saray ın en zayıf halkası Semih Kaya olmasına rağmen kimse bunu görmez. Ve ligin bu en vasat stoperi G.Saray da oynaması yetmezmiş gibi Terim in ben yarattım egosuyla milli takım dada forma giyer.Milli takımın da ,G.Saray ın da bu kadar bireysel hatadan gol yemesi sizce tesadüf olabilirmi.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semih Kaya için yorum yapmayayım ama Koray Günter'in hakkının yendiği çok açık diyeyim sen anla..

      Sil
  2. Yalnız Semih Kaya mı?? Sadece şunu sorayım kadromuzdaki hangi yerli oyuncu bırakın en üst düzey takımları,İngiltere-İspanya hatta Almanya liginin ilk 4-5ine oynayan bir takımda oynayabilir? Kendimizi ne yazık ki dev aynasında görüyoruz.İddaa ediyorum Sneijder-Muslera ikilisi takımdan ayrılsın bu takım şampiyon olan takımdan en az 12-13 puan geride bitirir ligi..Nerelerden nerelere geldik..

    YanıtlaSil
  3. Kaan baysal. Endogan adili. Sinan gumus ibrahim coskun gibi genc isimler kazanilmali diyorum.yoksa bu mali sikintida gelecek yil daha kotu oluruz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir