28 Aralık 2014 Pazar

Tehlike; Chedjou Afrika Uluslar Kupası'na


Kamerun Milli Takım'ında uygulanan Chedjou ambargosu vardı. Dünya Kupası'ndan bu yana kadroya davet edilmiyordu ama geçen sezona göre de fazlasıyla yükselen bir Chedjou vardı. Formda olmayan Chedjou'nun kadroda olmayıp, formda olan Chedjou'nun kadroya alınmaması bana garip geliyordu derken en olmadık zamanda bu ambargo kalktı. Sakatlanan Ekongolo'nun yerine Chedjou kadroya davet edildi ve bu da uzun bir süre Chedjou'dan faydalanamayacağımız anlamını taşır.

İşin yani kısmına bakarsak, eğer finale kalırlarsa Diyarbakır BŞB, Rizespor, Eskişehirspor (kupa), Bursaspor, Balçova ve Eskişehirspor (Lig) maçlarında Chedjou yok. Semih Kaya'nın da piyasada olmadığı şu günlerde Galatasaray'ın stoper rotasyonu bir hayli darbe alacak gibi.

Elde kalan isimler Semih Kaya, Hakan Balta, Koray Günter ve Emre Can Coşkun. Forma giymesi en muhtemel isim ise Hakan Balta. Ama bu isimler Chedjou kalitesinin uzağında. Chedjou'nun stoper olmasına rağmen gol özelliğinden, oyun kurabilme, topu olumlu kullanabilmesine kadar birçok artı var ve bu anlamda önemli bir isim. Semih Kaya da hiç iyi durumda değil. Hakan Balta tecrübesiyle buradayım diyor, Koray Günter önemli potansiyel ama Chedjou'nun eksikliği de fazlasıyla aranacak.

Eminim ki Galatasaray'ın planları arasında bu yoktu. Belki de rotasyon için yeni bir stoper hamlesi gelecek, bekleyelim..

1 yorum:

  1. Chedjou nun yokluğunda bu defans yine Semih KAYA dan oluşacaksa puan kapıyları olacaktır.Bu kesin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir