3 Aralık 2014 Çarşamba

Ve Bruma..

 
Rotasyon bekliyordum, artık görmemiz gereken bazı isimleri görme umuduyla güne başlamıştım ama Hamza Hamzaoğlu geçmiş maçlarda oynayan çoğu futbolcuyla devam etti. Bu karara saygı duyarım, henüz ilk maçı ve bu isimleri görmek istemiş olabilir. Ama en azından kulübede Sinan Gümüş, Furkan Özçal, Umut Gündoğan ya da Koray Günter gibi isimleri görmeliydik.

Telafisi fazlasıyla olmasına rağmen, kazanılması gereken bir maçtı. Çünkü Hamza Hamzaoğlu'nun ilk sınavı. Başlangıçlar önemliydi ve Galatasaray'ın da iyi başladığını düşünüyorum. Oynanan futboldan bağımsız, atılan 4 gol, Bruma'nın gol atması, Selçuk İnan'ın frikik golüyle eski günlere selamı, Pandev'in 11 başlaması ve yeniden 4-4-2'e dönüş önemli.

4-4-2 oynamak gerekiyor, Burak Yılmaz'ı daha verimli kullanmak için. Galatasaray'ın hücumda top tutabilmesi lazım, bu açıdan Pandev'i kazanma yoluna gidebilir veya Umut Bulut üzerinde ısrara devam edebiliriz. Umut Bulut yine mücadeleciydi ve iyi günündeydi ama Pandev'in enerjisi sadece 45 dakikalıktı. O da 45 dakika içerisinde çok kopuktu. Bir penaltı kaçırdı, bir penaltı yaptırdı. Penaltıyı kaçıracağından da emindim ama penaltıyı ona attırmak bir özgüven harekatıydı, güzel hareketti. Keşke 2. penaltıyı da o atsaydı dedim ama Selçuk İnan kullandı.

Umut Bulut ve Pandev'i birlikte kullanmamıza rağmen yine de hücumda top tutamadık. Sağ taraftan etkili olmamıza rağmen, sol kanattan ilk yarıda hiç gelemedik. Normalde Emre Çolak'ın sol kanat, Olcan Adın'ın sağ kanat oynadığına alışığız ve Olcan Adın'ın kanadı daha etkili olurdu ama Sabri Sarıoğlu ve Emre Çolak'la geldi Galatasaray, ortadan hücum ise hemen hemen hiç denemedik. Bunda Melo'nun etkisizliği, Selçuk İnan'ın yine süper bir maç çıkaramaması etkili ama Selçuk İnan'ı geçen maçlara oranla çok daha iyi gördüm. Hamza Hamzaoğlu'dan sonra beklediğim bir durumdu.

Pandev'i çıkarıp, Bruma'yı oyuna alınca 4-4-1-1'e döndü Galatasaray ve oyun ilk 5 dakikanın ardından Galatasaray adına iyi gelişmedi. Eskişehirspor topa sahip oldu, topu Galatasaray sahasında tuttular, Mori gibi hamlelerle hücumda daha etkili olmaya çalıştılar ve Melo'nun ben kırmızı kart göreceğim diye bağırdığı anlarda Galatasaray'ın 10 kişi kalması Eskişehirspor'u oyunda tek hakim kıldı, 2-2'yi buldular ama Yasin Öztekin'in oyuna girmesi Galatasaray adına kırılma noktası oldu.

 
Yasin Öztekin'i bu sezon ilk defa beğendim. Oyuna girdikten sonra müthiş etki gösterdi. O ana kadar Olcan Adın zaten sahada yoktu, Yasin Öztekin'in oyuna girmesi Galatasaray'a sol kanatta ilaç olduğu gibi, Bruma da sağ kanattan iyi gelmeye başladı ve galibiyet için risk alan, açık alanlar vermeye başlayan Eskişehirspor'a karşı da Galatasaray etkili oldu. Önce Bruma'nın golü, ardından Umut Bulut'la da fişi çektiler.

Hamza Hamzaoğlu maç sonunda 4-2-3-1'den bahsetmiş ama, Sneijder'in dönüşü bizi 4-2-3-1'e döndürecektir. 4-4-2 oynayıp, Olcan'ın yerine Sneijder'i sol kanatta kullanmak bir alternatif ve bu sistem mutlaka cepte tutulmalı.

4-2-3-1'de forvetin arkasındaki üçlü gol atacak mesajını da verdi ayrıca. Bunu uygulamak için, önde oynayan forvetin iyi bir duvar olması lazım ve Burak Yılmaz o isim değil. Çift forvet oynadığında daha etkili, yukarıda da söylediğim gibi. Eğer bu düşünce uygulanacaksa önde oynayacak duvar Umut Bulut oynayabilir, bu durumda Burak Yılmaz mı kanada kayar? Burak Yılmaz'ın Trabzonspor geçmişinde iyi bir sağ kanat performansı var ama Galatasaray geçmişinde bu yok. Mancini denemişti bunu.

Akhisar Belediyespor maçını da merak etmeye başladım, asıl Hamza Hamzaoğlu düzenini o maçta görecek gibiyiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir