12 Ocak 2015 Pazartesi

14 Yabancının Arasında Amrabat'ın Yeri?


Arap sermayesi böyle birşey. Gelir, yatırım yapar, büyük transferlere alıştırır, sıkıldığında da gider. O gittiğinde çok büyük bir enkaz sizi bekler, ekonomik sorunlar yüzünden yıllarca doğrulamazsınız. Malaga da bunu yaşıyor, Arap sermayesinden sonra ayakta kalma uğraşı peşinde. Yıllar içerisinde erezyon misali tüm yıldızlarını kaybettiler ama bir şekilde ayakta kaldılar, La Liga için kalıcı, güzel bir takım olmayı da başardılar. Ama bu süre zarfında herhangi bir futbolcu için de bonservis bedeli vermediler mesela. Transfer yaparken ya boşta olan isimler ya da kiralama yöntemi onlar adına geçerli.

Amrabat da bu yapının ürünü. Geçen sezonun 2. yarısında kiraladıkları Amrabat'ı, bu sezon öncesinde daha yüksek bir fiyata, daha da yüksek bir opsiyonla kiraladılar. Amrabat'ın Malaga'da iş yaptığını söylemek lazım, tam olarak ortamını buldu. Bulduğu açık alanları doğal olarak iyi değerlendiriyor, hatta tam bir sahte 9'a da dönüşmüş durumda. Biz onu kanatlarda izledik daha çok, sol kanatta oynuyordu ve sağ ayağının avantajıyla da içeri kat edip ya orta ya da şutlarıyla etkili olmaya çalıştı. Şampiyonlar Ligi'nde de etki gösterdi, çeyrek final sezonunda asist sayısı fazlaydı ama lig performansı düşük oldu, çünkü Galatasaray'da Malaga'da bulduğu açık alanları bulması imkansız.

Bu anlamda da Malaga onun için doğru ortam, o da bunu iyi değerlendiriyor. Bizler ise attığı her gol sonrasında acaba mı sorusunu soruyoruz ama aslında cevabı belliydi, taa ki yeni yabancı kuralına kadar. Öncelikle şunu söyleyelim, Malaga'nın Amrabat'ın opsiyonunu kullanmak isteyeceğini düşünüyorum ama son yıllarda bonservis ödemeden transferini halletmiş Malaga'nın da Amrabat'ın opsiyonunu karşılayabileceğini düşünmüyorum. Ayrıca Amrabat'ın da aklında bir yerde Galatasaray hep var, Türkiye'ye dönmek istiyor. Bu sezon başında şansını zorladı ama 5+3'e takıldı. Yine zorlayacaktır, yeni yabancı sınırının ardından tek düşüncesinin bu olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'a transfer olurken de yaptığı fedakarlığı unutmamalı. Galatasaray'ın da büyük fedakarlığı oldu ama Amrabat'ın yıllık ücret anlamında çok daha fazlasını alabilecekken daha düşük bir rakama imza attığını söyleyelim.

Sneijder'i satıp Amrabat'ı yıldız sananlar diye bir yazı yazmıştım, orada sözüm Amrabat'a değildi, yanlış anlaşılmasın. Sneijder'in satılma ihtimali üzerine bir tepki yazısıydı o ve tepkimizin de işe yaradığını gördük, Sneijder takımda kaldı.

Mevzuya dönersek, ola ki Amrabat'ın takıma dönmesi durumunda Malaga'da bulduğu futbol ortamını bulamayacağını tekrar yazalım. O açık alanlar burada yok, daha dar alanlarda, kapalı savunmalara karşı etki etmek zorunda. Amrabat'ı kullanmanın tek ihtimali var, o da şu an Burak Yılmaz'ın oynadığı pozisyon. Bu anlamda Burak Yılmaz'a bir alternatif olabilir. Forvetin arkasında, daha fazla pas organizasyonunun içerisinde, daha serbest oynayabilmesi. Bu pozisyonda başarı olacağını düşünüyorum ve 14 kişilik bir yabancı grubunda da Amrabat'a da ihtiyaç duyulan anlar gelir. Kapalı savunmalar diyoruz ama tüm sezon böyle geçmiyor, bunun Avrupa'sı ya da maç içerisinde değişken durumları da var.

Hamza Hamzaoğlu da bu yönde düşünüyordur. Amrabat'ı yeni sezonda Galatasaray formasıyla izleriz gibime geliyor. Oldu da Malaga o opsiyonu karşılamayı kabul etti diyelim, Amrabat yine şansını Galatasaray formasıyla denemek isteyecektir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir