18 Ocak 2015 Pazar

Bir Hazırlık Turnuvası Düşünün Ki


Öncelikle Royal Cup ile başlayalım. Bir hazırlık turnuvası ancak bu kadar kötü bir organizasyona sahip olabilirdi. Tarla kıvamında zeminden, oynanan rakiplere kadar. Dün River Plate'nin 2. takımıyla oynuyoruz, o genç çocuklar adam götürmeye yer arıyorlar. Zemin desek her türlü sakatlığa müsait ve Burak Yılmaz, Semih Kaya ve Koray Günter gibi isimleri de bu uğurda kaybettik. Her anlamda kötü bir turnuvaydı, söylemek gerekiyor. Hatır - gönül ilişkileriyle bazı şeylerin olmaması gerek ama mevcut yönetim buna fazlasıyla müsait.

Abdürrahim Albayrak'ın Gökhan Zan ile ilgili açıklamalarına takıldım. Yatarak para kazandığından ve gitmek istemediğinden bahsetmiş. Yatarak para kazanma kavramı bazı futbolcular adına doğru bir kavram aslında ama örnek verilen isim yanlış olduğu gibi, kişi kendinden bilmiyor işi. 

Gökhan Zan 33 yaşına gelmiş, profesyonelliği ile nam salmış, hakkında kötü konuşan insanın nadir olduğu iyi bir futbolcu aslında. Bugün stoper kıtlığında da Gökhan Zan gibi bir isim neden düşünülmüyor bunu da bilmiyorum. Bazen kendi bünyenden yaraya merhem bulmak transferden çok daha mantıklı. Tasarruf yapmaya geldik yönetimin de bunu görmeyip, farklı işlere kalkışması, Uğur Demirok ve Serdar Aziz için hamle yapması garip. Uğur Demirok'u Trabzonspor'un almış olmasından çok memnunum mesela, bugün fiyat itibariyle de alakasız bir transfere şahit olabilirdik.

Gökhan Zan'ın sözleşmesi sezon sonunda bitecek, kontratı itibariyle de kalmak hakkıdır, bu yönde bir karar almıştır. Buna saygı duyarım. Belki garanti bir kontrat adına şimdiden hamle yapabilir ama yapmıyor. Kendi fikridir, birşey diyemeyiz. Ama Gökhan Zan'ı soyadı gibi Zan altında bırakıp, Amrabat, Dany veya Yiğit Gökoğlan gibi isimlere harcanan paralar itibariyle Abdürrahim Albayrak'a sorulması gereken tonla soru bulabilirim.

Hepsinin ötesinde bir Aydın Yılmaz gerçeği var mesela. Play-off'lu şampiyonluğun ikinci yarısı dışında istikrarlı bir katkı alınamamış, 8 senedir her şartta takımda kalmayı başarmış, bugün süre alması mümkün olmamasına rağmen yine takımda kalacak, bu 8 yılın en az 5 yılı sakatlıklarla geçmiş, hala sakat olan, neden sakatlandığı bilinmeyen bir isim. Bu konuşulmalı, bir futbolcu Galatasaray'ın evladı diye bu kadar imtiyaza sahip olmamalı.

Yaşanan sakatlıklar canımı sıktı. Burak Yılmaz'ın 4 hafta oynamayacağı söyleniyor, şu aşamada takımın (pozisyonu itibariyle) olmazsa olmazlarından. Alternatif kim düşünülebilir dersek, Pandev olabilir, Bruma olabilir veya sahne Sinan Gümüş'ün de denilebilir. Sinan Gümüş'ü kiralamaya gerek kalmadı, bu çocuk şans bulmalı, bulacaktır da. Kalitesi ve potansiyeli ortada. Royal Cup'ta da akılda kalan isimlerden biri oldu.

Diğer isim de Emre Can Coşkun. Stoper kıtlığı malumunuz, Semih Kaya ve Koray Günter de sakatlandı ve Chedjou'nun da yokluğunda elde kalan iki isim var (Gökhan Zan düşünülmüyor). Hakan Balta ve Emre Can Coşkun. Emre Can, tam bir savunma jokeri. Bek olarak kullanmak mümkün (sol sağ farketmiyor), stoper oynuyor, topla alışverişi hiç fena değil, aynı zamanda sert bir oyuncu. Savunmacının da agresif olanı kabul, şu ortamda o da şans bulacaktır ama önce karşı durduğumuz yerli stoper hamlesi bugün gerekli olabilir. Yeterli alternatif yok çünkü.

Aklıma gelen tek isim de Serdar Taşçı, onun da kiralanma ihtimali. Ülkemize baktığımda alınabilecek bir yerli stoper olmadığını düşünüyorum, kalitesine de güvenebileceğimiz tek isim Serdar Taşçı. Geçtiğimiz haftalarda da yazmıştım, kiralama yöntemiyle de şu dönemi geçici olarak atlatabilir, yeni sezon öncesinde de yeni yabancı kuralı itibariyle elimiz rahat olur.

1 yorum:

  1. Burak bey yine yazılmasi gerekeni yazmış.Özellikle Gökhan ZAN konusunda. Bu kadar sakatın bol olduğu zamanda ve G.Saray ın en çok stopere ihtiyaç duyduğu dönemde neden Gökhan .Zan düşünülmez anlamış değilim.Serdar Aziz gibi son derece vasat bir stoperi onca para verip transfer etmektense , tecrübeli Gökhan Zan ı kazanmak çok daha mantıklı. Bu sezon hatasız maçı olamayan, takımın yediği gollerin çoğunda en büyük pay sahibi Semih Kaya ya gösterilen sabırın onda biri neden Gökhan ZAN a gösterilmez.
    Burak Yılmaz yokken onun yerini dolduracak isim Pandev ve Sinan Gümüş tür. Pandev in ligde tamamladığı 45 dakiaka yok.Şaşırtıcı ama gerçek.Bu Pandev oyuncu kalitesi olarak Olcan dan Yasin den kat ve kat üstün futbolcudur.Burak ın yokluğunda da şans bulamazsa pes diyeceğim. Sinan Gümüş sanki olacak gibi. Umarım yeterince forma şansı bulur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir