31 Ocak 2015 Cumartesi

Anlam Veremediğim Bir Sevda; Stoper Aşkı


Şu an bulunduğu noktaya büyük saygı duyduğumu söyleyerek başlamak istiyorum. Galatasaray dönemini çoğumuz hatırlamaz bile. İstanbulspor'dan transfer edilmişti ve yaz döneminde Gerets'in özel olarak defanstan top çıkarmak üzerine Yalçın Ayhan'ı çalıştırdığını hatırladım. Song & Tamas ikilisinin arkasına alternatif olarak gelmişti ama Song'un Afrika Uluslar Kupası'na gittiği dönemde bu şansı iyi kullanamadı, devamında Emre Aşık yeniden Galatasaray'a döndü derken o sezon şampiyon kadronun içerisindeydi ama katkı sağlamadı. 

Devamında da takımda kalması imkansızdı zaten. Alternatif anlamında bir sonraki sezon Tolga Seyhan geldi, kalite ve tecrübe anlamında bir adım öndeydi ama o da olmadı mesela. Farklı bir konu tabii bu.

Yalçın Ayhan'a saygı duymamın nedeni ise, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra kendisinden herhangi bir beklentim yoktu, bugün olduğu noktaya gelebileceğini tahmin etmezdim ama geldi. İyi bir Süper Lig futbolcusu oldu, Antalyaspor formasıyla istikrarlıydı mesela. Gaziantepspor forması giydi, Orduspor'da oynadı, Kasımpaşa'da kaptanlığa kadar yükseldi derken yaş aldıkça değerlenin bir isim oldu ve sezon başında Beşiktaş'ın kapısından döndüğünü söyleyelim. 31-32 yaş aralığında yapıyor bunu, saygı duyulacak nokta da bu zaten.

Şimdi de Başakşehir formasıyla iyi bir sezon yaşıyor. Ligin en az gol yiyen takımı durumundalar, Yalçın Ayhan da o savunmanın önemli bir parçası. Galatasaray'ın da stoper krizi diye adlandırılan ama bence herhangi bir kriz olmayan bu döneminde gündeme gelmiş, hatta Chedjou erken dönüş yapmasaydı bu transfer de gerçekleşecekti. Büyük hikaye olurdu cidden, Necati Ateş'in yıllar sonra dönüşü misali ama ondan daha büyük bir hikaye. Galatasaray'dan birşey olmayacak diye gönderilen, bir futbolcuydu, yıllar sonra dönüşü olay olurdu.

Yine de kendisine ne kadar saygı duyuyor olsam da Galatasaray'ın ayarında bir stoper olmadığını söylemem gerekiyor, transferi durumunda zaten bunu görürdük. Sadece onun özelinde de konuşmamak lazım, hep yazdığım şeyleri tekrar edeceğim belki ama Serdar Aziz vari bir isim de gereksiz ya da herhangi bir x stoper. Chedjou'nun da erken dönmesi eli rahatlattı. Ayrıca Hakan Balta ve Koray Günter ikilisi o kadar da sırıtmadı, 1-2 haftaya Semih Kaya da geliyor zaten.

Uğur Demirok eğer Trabzonspor'a gitmeseydi Galatasaray'a gelecekti. Yalçın Ayhan, Chedjou dönüşü sonrası rafa kalktı. Bunun adı da transfer yapmak için transfer yapmak, Hamza Hamzaoğlu'nu anlamadığım noktalardan biri. Yine ısrarla stoper istiyor, ben mantığını çözemedim? Mantığını çözemediğim bir konu daha var, onu da ilerleyen saatlerde yazayım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir