26 Ocak 2015 Pazartesi

FIBA Yılın Oyuncusu; Alba Torrens


Euroleague şampiyonu olan Galatasaray'ın en önemli kozlarından biri de Alba Torrens'di ve bugün boşluğunu dolduramadığımızı da görüyoruz. Böyle önemli bir oyuncunun boşluğunu da doldurmak güç. Üzüldüğüm nokta şu kadroyu koruyamamak oldu. Alba Torrens, Işıl Alben ve Zellous gibi isimlerin yeri doldurulamadı. Euroleague'de de işler iyi gitmiyor, lig için görüntü mükemmel olabilir ama Euroleague şampiyonu olmuş bir takımın bir sonraki sezonda gruptan çıkma şansını dahi zora sokması üzücü bir tablo.

Alba Torrens'in Galatasaray'da geçirdiği üç sezon var. Euroleague şampiyonu unvanıyla gelmişti, şanssız sakatlıklar da yaşadı, sezonu kapattığı oldu ama Galatasaray kendisinden vazgeçmedi. O da muhteşem bir dönüş yaparak, geçen sezon kazanılan Euroleague şampiyonluğunun en önemli yüzüydü belki de. Finallerin MVP'si olmuştu ve sezon sonunda da iyi bir kontrat karşılığı, kadın basketbolu ekolü olan UMMC Ekaterinburg'un yolunu tuttu.

Alba'nın sevdiğim yönü taraftarlarla olan bütünleşmesiydi. Taraftar çok seviyordu kendisini, bu tip yabancılar hangi branş olursa olsun çok sevilirler. Bu açıdan da Alba Torrens asla unutulmayacaktır ve günün birinde Galatasaray formasıyla tekrar izleyebileceğimizi düşünüyorum.

Bu yazıyı yazma nedeni de FIBA Yılın Oyuncusu ödülünü kazanmış olması. Galatasaray'da geçirdiği muhteşem sezonun ardından Ekaterinburg'la da bunun devamını getiriyor. Kariyerinde de 2. kez bu ödülü kazandığını söyleyelim. Yapılan oylamada Sancho Lyttle da 2. oldu, Işıl Alben ise 5. sırada yer aldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir