26 Ocak 2015 Pazartesi

Futbolcuya Dayalı Düzen?

Galatasaray'ın başarılı bir sağlık heyeti var. Özellikle de sakat oyuncuları beklenen zamandan önce döndürme konusunda başarılı işler yapılıyor. Dün Koray Günter'i 11'de izledik mesela, 2-3 hafta bir zaman verilmişti ama birkaç günde döndürüldü. Aynı şekilde Burak Yılmaz için 1 ay konuşuluyordu ama 1 haftada 18'e girebildiğini gördük. Semih Kaya da Bursaspor maçının ardından dönüş yapacak derken bu anlamda başarılı işler yapılıyor. 

Yener İnce'yi bu konuda tebrik etmek gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde UEFA Elit Doktorlar Zirvesi'nde de futbolcuları geri döndürmede 32 takım arasında 1.oldu mesela, bu konuda gerçekten iyi durumdayız.
 
Yine de sabırlı olmak, doğru anı beklemek gerekiyor. Burak Yılmaz konusunda bunu yaşadık. Futbolcuyu 18'e almak benim de desteklediğim bir karardı, çünkü Burak Yılmaz geri döndü mesajıdır bu. Şampiyonluk yolunda çok değerli bir isim ve Burak Yılmaz'ın olası kaybı 4. yıldız önünde en büyük handikap olacaktı. 
 
Kulübede Pandev ve Sinan Gümüş gibi isimlerin olması da Burak Yılmaz oyuna girmez düşüncesine itti beni, zaten Hamza Hamzaoğlu da maç öncesinde Burak Yılmaz'ı riske atmak istemediğini söyledi. Bu durumda maç 2-0 gidiyorken bu risk alınmaz. Taraftar Burak Yılmaz için bağırmış olabilir, Burak Yılmaz oynamak için diretmiş olabilir ama Hamza Hoca'nın o riski almaması gerekiyordu. Oyuna girmesiyle çıkması bir oldu, bunu gördük. Sakatlık ileriye de atabilirdi, daha kötü sonuçlara da yol açabilirdi ama korktuğumuz başımıza gelmedi, Burak Yılmaz'ın Bursaspor maçında sahada olabileceği açıklandı.
 
Bu hatayı başka bir teknik direktör yapsa bugün asmıştık kendisini ama Hamza Hamzaoğlu'nun duruşu ve kredisi bu tepkilerin önüne geçti, geçmeli de. Ama konuşulması gereken konudur bu, maalesef Burak Yılmaz'ın o dakika oyuna girmek istemesi de futbolcuya dayalı düzenin işaretlerinden biri, kabul etmek gerekiyor.

Hamza Hamzaoğlu'nun iyi yanı, hatasını kabul etmesi ve eleştiriye açık olması. Onu da değerli kılan bu olacaktır. Burak Yılmaz konusunda da hatasını kabul etti zaten ama iş işten geçebilirdi, şanslıydık..

2 yorum:

  1. Yinede bunu yaşaması hem Hamza hoca için hemde Burak için bir ders niteliğinde olabilir. Burak'ın yaşadığı şey diğer oyuncularada ders olacaktır diğer taraftan Hamza hocada böyle bir olayı tecrübe ettikten sonra oyunculara karşı daha dirayetli durması gerektiğinin farkına varacaktır. Yani en azından ben yaşanan durumdan bu tarz dersler çıkartılması yada çıkartılacağını düşünüyorum iyi niyetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten Hamza Hoca'nın da Burak Yılmaz'ın da açıklamaları bu yönde ama ucuz atlattık, çok net..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir