9 Ocak 2015 Cuma

Hoşçakal, Guido Albers.. Sezon Sonu Görüşmek Dileğiye


Guido Albers ismini bir kenara yazdık. Bir menajerden öte yaşam koçu misali, Sneijder'in geleceği hakkında dahi yorumlar yapabiliyor, görüşmeler gerçekleştiriyor. En son duyduğum, Sneijder'in Juventus formasını giymesini daha çok Euro 2016 açısından istediğiymiş. Oysa Sneijder'in Galatasaray formasıyla 2014 Dünya Kupası'nda oynadığını gördük, Euro 2016'da da oynar. Hepsini geçtim, Hollanda'nın da Euro 2016 şansı cepte değil, neresinden bakarsan bak çok büyük bir menajer kumpası.

Albers, pastadan payını almak istiyor, işin gerçeği bu. Sneijder, Galatasaray'a transfer olurken menajeri başka bir isimdi ve pastadan payını o aldı. Albers de bunun peşinden ve bu yüzden Sneijder'in olası transferini medya gündeminden bir türlü düşürmedi. Sadece Juventus'la da sınırlı değildir görüştüğü takımlar ama Juventus en ciddisi olmalı ki, bizler Juventus üzerinden yürüdük.

Sneijder'in sözleşmesi 2016 sonunda bitiyor ve 30 yaşına geldiğini düşünürsek, kariyerinin son büyük kontratını yapacağını söyleyebiliriz. Onun da istediği maksimum fiyatı alabileceği yegane takımlardan biri Galatasaray. Avrupa dışına çıkarsa da bu paraları kazanmak mümkün ama Avrupa'da kalmak istiyorsa Galatasaray ona Juventus'un vereceğinden fazlasını verir. Benim korkum Manchester United'in böyle bir transferi düşünmesiydi, onun önünde duramayabilirdik ama onların da bu konuda bir adımı olmadı, bundan sonra da olacağını sanmam.

Şu da var, kulüp bazında kazanılabilecek maksimum başarılara ulaşmış bir futbolcu. Real Madrid ve Inter kariyeri ortada, Hollanda ile de Dünya Kupası finali var mesela, 2010 yılının da bana göre en iyi futbolcusuydu ama hakkı yenmişti. Şimdi ise farklı bir kariyer peşinde. Şu an Türkiye için en iyisi o, Galatasaray'ın da Sneijder'le birlikte yeni dönemde bir projesi olacaktır ve bu işin de en büyük kozu elbette Sneijder. Yeni yabancı kuralı da derken eğer doğru bir yapılanma uygulanırsa çok daha güzel bir Galatasaray izleriz. Sneijder'in de takımda kalması önemli, Galatasaray'ın Sneijder'le çok daha güzel olduğuna inanıyorum.

Mayıs ayında gidiyoruz diyen bir yönetimin de takımın en önemli değerini satması büyük bir haksızlık olacaktı. Buna hakları yoktu ve Sneijder'i satmayarak 4. yıldız yolunda da ne kadar iddialı olduklarının mesajını verdiler, bu önemli. Abdürrahim Albayrak'a bu konuda güvenmiyordum ama Sneijder mesajını gün itibariyle net vermeleri önemliydi.

Guido Albers'le sezon sonunda tekrar görüşürüz. Sözleşme uzatmak için masaya oturulacak, o da elbette pastadan payını almak isteyecek.

Sneijder'e gönül rahatlığıyla git demek isterdim ama gidemez, çünkü işimiz var, işimiz daha bitmedi, belki de yeni başlıyor. Kazanılacak kupalar ve başarılar bizleri bekler, en kısa vadede de 4. yıldız hedefi var. Bu yolda da Sneijder'in önemi çok büyük, takımın saha içerisindeki aklını yitirmemesi adına Sneijder'in o sahada olması gerekiyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir