17 Ocak 2015 Cumartesi

Umut Gündoğan Adana Demirspor'da


Geçen sezonun devre arası transfer dönemi. Ödenen bonservisler, gelen futbolcular, o futbolculardan kısmi anlamda Telles (gelecek adına da Koray Günter) haricinde katkı alınamaması derken araştırılması, sorgulanması gereken bir tablo. Ünal Aysal'ı çok sevmeme ve değer vermeme rağmen Galatasaray başkanlığı döneminde yaptığı en büyük yanlış.

Umut Gündoğan için genç bir futbolcu diyemeyiz, bu yönde bir algı var ama kendisi 24 yaşında. Koray Günter için potansiyel diyoruz ama 24 yaşında bir futbolcu hazır olmalıydı. Maliyeti itibariyle de çok riskli bir hamle değildi ama gerekliliği tartışılır. Bucaspor formasıyla iyi bir çıkış yakalamıştı, o seviye adına da çok kaliteli bir futbolcu ama Galatasaray ağırlığını (çok fazla şans bulamamasına rağmen) o da kaldıramadı. Oynadığı hazırlık maçları veya kupa maçları bunu gösteriyor.

Aslında Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu bir tarz bu. Orta sahadan dikine çıkışlarla etki edebilecek bir futbolcu. Hamza Hamzaoğlu'nun onca talibi arasında Dzemaili'yi bırakmak istememesinin nedeni bu. Zamanında Alper Potuk transfer edilebilseydi yine bu ihtiyaca yönelik olacaktı. Umut Gündoğan'ın da bu özelliği sayesinde Galatasaray'a geldiğini düşünüyorum ama tutunamadı. Fizik anlamda çok yeterlilik gösterebildiğini söyleyemem, topla oyunu iyiydi ama işin savunma kısmında, dayanıklılık tarafında beklenen etkiyi gösteremedi.

Kendisini daha çok A2 maçlarında izlemek zorunda kaldık. Furkan Özçal'la birlikte neden şans bulamadığını da sorguladık ama bir nedeni varmış, sonrasında gördük bunu. Dediğim gibi, bir alt lig adına büyük yetenek, kendini kanıtlamış bir futbolcu. Adana Demirspor'a da katkısı büyük olacaktır. Süper Lig'den de talipleri vardı, bir alt ligin hemen hemen her kalbur üstü takımı kendisini istedi ama yüksek kiralama bedeli Karabükspor'a gitmesine engel olmuştu mesela. Adana Demirspor ise bunu karşıladı, maddi anlamda güçlü bir ekip. Önemli bir transfer yaptılar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir