4 Şubat 2015 Çarşamba

Biraz Cesaret


Sezon başını hatırlayın, Hamza Hamzaoğlu biz Galatasarayız diyerek, rakibin kendilerine karşı önlem almasını tercih ettiklerini söylemişti. Bursaspor karşısında Telles'i sol açıkta oynatması bu söylemine uymayan bir hareketti, Balçova Yaşamspor karşısında ise as takıma yatkın bir kadroyla maça başlaması, 2-1'den sonra bile oyuncu değişikliklerinin Selçuk İnan, Emre Çolak üzerinden gitmesi çok da cesur hareketler olmasa gerek.

Şu maç üzerinden taktik, teknik yorumlar getirmek çok doğru değil. İlk maçta, tamamiyle yedek bir kadroyla 9-1 yendiğin bir takım. Bu maçta da 8'li, 9'lu skorları görmek mümkündü, aynı pozisyonlara yine girildi. Kalecinin dahi olmadığı, boş kaleye kaçan üç tane pozisyon var. Yasin Öztekin'in, Pandev'in kaçırdıklarını sayamadım bile, iki de direkten dönen top derken Galatasaray girmesi gereken kadar pozisyona girmiş aslında ama konuşulması gereken iki detay olacak.

Birincisi kaleci noksanı. Türkiye'nin en iyi kalecisi Muslera, bu tartışılmaz bir gerçek ama Türkiye'nin en formsuz, kötü yedek kalecileri de Galatasaray'da belki de. Abartı diyebilirsiniz ama Galatasaray ağırlığını işin içerisine koyduğumuzda durum bu. Sinan Bolat da hiç iyi durumda değil, Eray İşçan ise denenmiş bir gerçek. 1.90 küsür boylu kalecinin yediği golde küçülmesine bakıyorum da, yorumsuz gerçekten.

İkincisi gol ayağı. Burak Yılmaz dışında gol ayağı da yok, bu da tartışılmaz bir gerçek. Pandev'in şu maçta dahi fizik anlamda üstün kalamaması, attığı gole rağmen kaçırdıkları. Aynı sorun diğer hücum oyuncuları için de geçerli, Yasin Öztekin'in kaçırdıkları mesela, bu kadar fazla pozisyona girmeyi başarıp bu gollerden yararlanamamak. Attığı gol mükemmel, en iyi yaptığı iş soldan alıp sağa kat ederek vurduğu şutlar ama Pandev ve Yasin Öztekin kupada Galatasaray'ın en golcüleri olmasına rağmen iyi gol ayakları değil maalesef.

Sneijder'in oyun iştahı konuşulmamalı bu maç ya da Melo'nun kaçırdığı penaltıya da değinmiyorum, kazanılması gereken bir maç kazanıldı ve liderlik geldi ama oyuncu tercihleri konusunda Hamza Hoca'nın kendisiyle çeliştiğini görmek düşündürücü..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir