22 Şubat 2015 Pazar

Burak Yılmaz'dan Neden Kahraman Yaratılmaz?


Yıkmak istediğim bir algı var, bu konuda da belki 50. kez yazacağım ama yine bu algı yıkılmayacak, biliyorum. Galatasaray futbol tarihinde bu denli hakkı yenen başka futbolcular da vardır ama Burak Yılmaz konusu bir başka. 

Onun ulaştığı istatistiklere herhangi bir yabancı futbolcu ulaşsa şu an heykel tartışmaları yapıyorduk ya da x takımın forveti olsa besteleri yapılıyordu ve o besteler de bu günlerde yapıldı zaten.

Şöyle diyelim, Burak Yılmaz'ın eksiklerini, noksanlarını yazıyoruz. O noksanları da olmasaydı eğer kendisini Galatasaray formasıyla izliyor olabilir miydik?

Ben buraya yazabilirim, oynadığı son 11 maçta 10 gol 3 asist yapmış diye. 2 sezon öncesine inerim ve Şampiyonlar Ligi'nde ulaştığı gol sayısını da yazabilirim, 29 yaşında olmasına rağmen hala gelişiyor olmasını profesyonelliğe bağlayabilirim ama bunun da değeri olmaz eminim.

Burada çeşitli yüzdeler döndürüyoruz, gol sayıları, istatistikler. Bir de bunun yanında Burak Yılmaz'ın ulaştığı asist sayısı. Sadece gol atmıyor yani, attıran da bir forvet ve Türkiye'de böylesi var mı desem başka takım taraftarlarını geçeyim bazı Galatasaraylılar dahi buna tepki verebilir. 

Kendi elimizdeki değerin kıymetini bilememek. Bazı değerlerin kıymeti biliniyor aslında, bilelim de ama bazı isimler için 2. sınıf muamelesi? Selçuk İnan'ı sevmeyeni anlarım aslında, geçen sezon Fenerbahçe derbisinde yaptığı hadise affedilecek bir şey değil, bu yüzden anlarım onu sevmeyeni ama Burak Yılmaz'ı sevmeyeni anlayamam.

Galatasaray'da 3. sezonu içerisinde, bu 3 sezon içerisinde de yaptıkları ortadadır, yukarıda da dediğim gibi gol sayıları, asist rakamları, başarılar ama takımın da en çok yuhalanan isimlerindendir. Bir kere de dönüp tepki verdi mi, sorun çıkardı mı, aksi bir yorum yaptı mı? Belki doğuştan Galatasaraylı değil ama Galatasaray'a geldikten sonra gösterdiği Galatasaray duruşunu da kaç futbolcu göstermiştir. Bir de böyle düşünmek lazım derdim ama bunun da bazı dostlarımızın algısında bir değişiklik yaratacağını düşünmüyorum.

Benim için "Kral" Hakan Şükür'dür, onun seviyesine de kimse ulaşamayacaktır ama hatırlarım da onun bile hakkını çok yedik, oynadığı her saniyenin kıymetini bileceğimize. Böyle de düşününce Burak Yılmaz için yapılanlar çok da garip gelmiyor aslında bana.

Drogba geldi, Burak Yılmaz oynamaya devam etti, üstelik Drogba'dan en iyi şekilde faydalanarak. Yarın x santrafor gelir, üstelik yabancı sınırı da rahatladı bu sefer ama Burak Yılmaz yine oynamaya devam edecektir. Bu tip isimleri yabancı sınırı durduramaz, bunu göreceksiniz. Belki de o zaman hakkı verilecek, bilinmez.

Dün Burak Yılmaz'ın attığı golü yine x santrafor atsa iman gücünden girilir, maneviyattan devam edilirdi. Ki x santrafor attı da o golü, dediğim tarzda yorumları da okuduk. Burak Yılmaz o golü bulunca adı şans oldu ama, ne şanslı adam değil mi Burak Yılmaz. İşin doğrusu da şanstır aslında, Burak Yılmaz'a o golde şansı yardım etti, tıpkı bahsettiğim santrafor o golü attığında da şansın yardım etmesi gibi ama o isim sahipleniyor, ondan kahraman yaratılıyor. Biz ise Burak Yılmaz'ı nasıl eleştirsek sorusu üzerindeyiz, farklı sorular arıyoruz, her seferinde de o soruyu buluyoruz.

İşin özü, Galatasaray şampiyon olacaksa Burak Yılmaz'la olacak. Bu kadar basit. İsteyen kabul etmeyebilir. Sezon sonunda görüşmek dileğiyle..

1 yorum:

  1. Ben dahil bir çok G.Saray lı Burak ı bir türlü sevemedik.Neden.? Bunun sebebi Burak ın maçta futbolun sahtekarlığı denilen, hakemi yanıltmaya yönelik gereksiz faul beklentileri. Bunun dışında 'ben gol atıyorum daha ne yapayım ' havasında gamsız tavırları.İşte bunlar Burak antipatik yapan tavırları.Örneğin bir Elmander Burak kadar skorer oyuncu olmadı hiç bir zaman, ama sahada öylesine bir mücadele veriyordu ki taraftarın gönlünde bir başka yer edinmişti.Burak eski Burak olmakdan uzaklaştı son zamanlarda.Daha olgunlaştı.O eski umursamaz tavırlarından uzaklaştı gibi. Birazda H.Hamzaoğlu nun onu farklı kullanması veriminide artırdı. Burak taraftarın sevgilisi olmak istiyorsa bu olumsuzluklardan uzaklaşıp gerçek bir profesyonel gibi sahada mücadele etmeli.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir