14 Şubat 2015 Cumartesi

Hagi & Sneijder Gol İstatistiği


Hagi sonrası Galatasaray'ın en büyük sıkıntısı yeni Hagi'yi aramaktı. Hagi sonrasında 10 numarayı birçok futbolcu giydi ama bu boşluk doldurulamadı ama Galatasaray ısrar etti, birçok 10 numara gördük, hepsine yönelik büyük heyecanlar duyduk ama yaşadığımız hayal kırıklıkları da bir o kadar büyük oldu. Taa ki Sneijder'e kadar.

Türkiye'de forma giymiş bütün futbolculara bakıyorum ve Hagi ile kıyaslayabileceğim 2. bir futbolcu yok. Sadece Galatasaray özelinde de değil, Türkiye'de yok böyle bir futbolcu. Alex De Souza da dahil olmak üzere. Galatasaray'a baktığımda da bu boşluk doldurulmaz, bu yüzden de yeni Hagi aramak veya her 10 numarayı Hagi ile kıyaslamak yerine "yeni" kavramından kurtulmak en doğrusu. 

Bu uğurda yıllarımızı yedik, en azından geleceği farklı yazmak gerekiyor ve o farkı da yaratacak futbolcunun Wesley Sneijder olduğunu düşünüyorum.

Wesley Sneijder'in de en büyük özelliği şu, Türk futbol tarihinin en büyük transferiydi bana göre. Geldiğinde 28 yaşındaydı ve Sneijder gibi bir ismi 28 yaşında Türkiye'ye getirebilmek, sonrasında da Sneijder'i takımda tutabilmek büyük iştir. O 28 yaşa gelene kadar birçok başarıyı da beraberinde getirdi, bir futbolcunun ulaşabileceği en yüksek noktalara ulaştı. 2010 yılının en iyi futbolcusuydu, her ne kadar hakkı yenmiş olmasına rağmen. Tüm Dünya'nın kabul ettiği gerçek bu.

Böyle futbolcuları ülkemize getiren anahtar elbette para ama aynı paraları başka bir takım veriyorken, o futbolcu burada kalmak istiyorsa siz büyük iş başarmışsınız demektir. Sneijder bugün 30 yaşında ve Hagi'nin Galatasaray'a 31 yaşında geldiğini düşünürsek, Sneijder'le yazılabilecek geleceğin de anahtarı Sneijder'in etrafında kurulacak bir takım. Geleceği Sneijder'le şekillendirmek mümkün ve Galatasaray'ın en büyük fırsatı aslında.

Aslan Statistic yine güzel bir istatistiği bizlere sundu. Blogda son zamanlarda yazdığım yazılara bakıyorum da bu istatistiklerden yola çıkmışım hep, bu anlamda kendilerine teşekkür etmek lazım.

İstatistiğe bakarsak, Hagi ve Sneijder'in Galatasaray formasıyla oynadıkları maç başına yakaladıkları gol oranları belirtilmiş. Hagi'nin 196 maçta attığı 73 gol var ve 0.37'lik bir ortalama yakalamış. Sneijder ise 90 maçta 28 gol atmış ve 0.31'lik bir gol oranı var. Birbirlerine oldukça yakın iki istatistik ve Hagi'den bu yana da 10 numarayı en çok Sneijder'le anlamlandırdığımızı düşünüyorum. İstatistikler de bunu söylüyor.

İşin özü, "yeni" kavramından sıyrılıp, geleceği Sneijder'le şekillendirmek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir