25 Şubat 2015 Çarşamba

Hakan Çalhanoğlu'ndan Sevgilerle


Rudi Völler'in Fatih Terim'i daveti yeni değil. Daha önce de Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ın durumunu görüşmek için Almanya'ya davet edilmiş ama o zamanlar doğan algı Fatih Terim kimsenin ayağına gitmez üzerineydi. O süreçte de Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak Milli Takım'a davet edilmemişlerdi.

Bu sezon Hakan Çalhanoğlu'nun kendini Avrupa futboluna tanıtmaya başladığı sezon. Bayer Leverkusen formasıyla yarattığı harikaları izliyoruz zaten. Bu yaşta Almanya tarihinin en iyi frikik kullanan futbolcularından biri olarak görülüyor mesela. Herhangi bir Milli Takım'ın böyle bir futbolcusu olsa, takıma ilk yazacağı futbolcu olacağı gibi, takımı onun etrafına dizer. 

Hakan Çalhanoğlu'nun Türkiye'yi seçmesi gerçekten büyük iş. Böyle gurbetçi yeteneklerin genelde Almanya'yı seçtiğini biliyoruz, Hakan Çalhanoğlu da bugün Almanya Milli Takım'ını seçmiş olsaydı oynardı yani, bu kadar basit. Bunu Löw de söyler, Fatih Terim de biliyordur ama suçsuz olduğu bir konuda cezayı çeken, günah keçisi ilan edilen isim de Hakan Çalhanoğlu olmuştu. 

Buna rağmen Hakan Çalhanoğlu Milli Takım forması giymek istiyor, seçimi adına da asla pişman değil. Gökhan Töre için bağışlayıcı olan bu kesimin de Hakan Çalhanoğlu'nun hakkını vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu konuyu çok konuştuk, eskide kaldı. Önümüze bakacak olursak, Milli Takım'ın da Hollanda karşısında çıkacağı olmazsa olmaz maçlar öncesinde Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak için af süreci doğdu. Rudi Völler'in talebini ilk etapta değerlendirmeyen Fatih Terim'in bu sefer çağrıya kulak verdiğini ve Leverkusen - Atletico Madrid maçını yerinde izlediğini gördük. Rudi Völler'le de görüştü, futbolcularla da görüşmüştür, bu isimlerin Milli Takım'a geri dönme süreci başladı.

Olması gereken de bu, böyle isimleri kaybetmek gerçekten kolay ama bu sefer kazanmak olaydan ziyade kazanmak büyük bir gereklilik, hata telafisi bir anlamda. Euro 2016 adına şans oldukça azaldı ama gelecek adına Hakan Çalhanoğlu gibi bir isim fazlasıyla değerli olacak.

Zamanlama manidar sadece, bunu yazmadan edemem. Milli Takım böyle kötü bir durumda olmasaydı eğer üzerine de düşünmek lazım. İşler iyi gitse belki de bu geri dönüş olmayacaktı ama umarım tablo bu değildir, gerçekten futbolcular kazanılmak istenmiştir. Öyle olaylar yaşandı ki güvenemiyorum maalesef.

Bayer Leverkusen de kendi evinde Atletico Madrid'i 1-0 yendi, gol Hakan Çalhanoğlu'ndan. Fatih Terim'in de maçı izlediğini bilen Çalhanoğlu'nun mesajı net verdiğini düşünüyorum. Rudi Völler de Terim hamlesiyle Çalhanoğlu'nun performansını katladı bu arada, mesajı gerçekten net verdirdi. 

Şöyle bir kadro düşündüm geçen:

Volkan Demirel
Gökhan Gönül, Egemen, Ömer Toprak, Caner
M.Topal, Selçuk İnan (Nuri Şahin & M.Ekici)
Töre, Çalhanoğlu, Arda
Burak Yılmaz

Kötü bir Milli Takım değil, hatta Colin Kazım'ın yükselişini de göz önüne alırsak artık Burak Yılmaz da alternatifsiz değil. Alternatifleri de olan, iyi bir Milli Takım. Hakan Çalhanoğlu, Ozan Tufan gibi genç yetenekleri de olan, geleceğe dönük işler de yapabilecek bir yapı. Şu takımı başarısız kılmak gereçekten büyük başarı, Euro 2016 şansının bu kadar zora girmesi inanılmaz..

3 yorum:

  1. H.Çalhanoğlu nu Leverkusen -A.Madrid maçında dikkatle izledim. Açıkçası Çalhanoğlu nu daha iyi bekliyordum. Teknik , soğukkanlı, ayağına hakim, serbest vuruşları buna kornerler de dahil son derece etkili ancak oyuna fazla girmeyen yeterince sert ve mücadeleci değil. Mesut Özil vari ama Mesut daki yaratıclık, oyun görüşü H.Çalhanoğlu nda yok.Burak bey in yaptığı ideal onbirde Topal/Çalhanoğlu/Selçuk Arda lı orta sahanın son derece klas ama bir o kadar da dirençsiz geldi bana, M.Topal hariç press özelliği olamayan yumuşak futbolculardan kurulu.

    YanıtlaSil
  2. hala mı volkan demirel kalede aga.çok mu yetenekli kaleci bu volkan demirel.onun yüzünden avrupa şampiyonasına gidemedik.saçma sapan yediği gollerle.saha dışını söylemiyorum bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya üzerinde gelmiş geçmiş en sevmediğim insandır belki de Volkan Demirel ama başka da kaleci yok, ne yapalım. Onur Kıvrak sakat, ne zaman döneceği muamma. 3. bir kaleci de bulamıyorum. Tolga Zengin falan değil o isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir