16 Şubat 2015 Pazartesi

Hamza Hamzaoğlu Dönemi; Ligde 10 Maç 8 Galibiyet 2 Beraberlik


Balıkesirspor'u hücum yaparak yenersin, bu kadar basit aslında. Balıkesirsporlu dostlar alınmasın, şu an ligin en zayıf takımı durumundalar ve puan durumu da bunu açıklıyor zaten. Ligin ilk yarısında kendilerine karşı aldığımız mağlubiyetin de şu an lig sıralamasını derinden etkilediğini söyleyip, Prandelli'ye de selamı çakarak başlayalım.

Dediğim gibi, bu takımı hücum yaparak yenersin. Galatasaray da hücum yaparak kazandı. Hamza Hoca'nın hücum anlamında çıkardığı 11 fazlasıyla doğruydu. Hafta içerisinde kupa mesaisinde de bunu gördük zaten. Kendi sahanda oynadığın maçlarda Olcan Adın'ı sol bek kullanmak ve doğan yabancı açığında da Bruma'yı kullanabilmek hücum anlamında verilen bir mesaj aslında. 

İki farklı Galatasaray'ı konuşacağız bu yüzden, 31. dakikadan öncesi ve sonrası olmak üzere. İlk 31 dakikada 3-0'ı bulan, inanılmaz tempolu ve baskılı oynayan bir Galatasaray. Müthiş keyif veren bir takım. Yine Sneijder ve Burak Yılmaz'ın harika golleri derken hücum anlamında çok kaliteli bir takım vardı sahada. 3-0 sonrasında da tempoyu düşürmen doğaldır ama bunun anlamı laubali olmak değildir. Fenerbahçe, Gaziantepspor karşısında 5 golü böyle buldu, oyun istikrarını devam ettirerek. Galatasaray'ın da bunu yapması lazımdı ama yapmadı. Yapamadı değil, maalesef yapmadı.

Topu kaptıran geri koşmamaya başladı mesela. Ön alanda baskı bitti, orta sahada herhangi bir direnç yoktu, Burak Yılmaz ise yeniden sadece rakip savunma arkasına koşuya odaklandı. Balıkesirspor maç içerisinde 10 kişi kaldı ama Melo'nun çıkması sonrası sanki Galatasaray 10 kişi kaldı. Maç içerisinde 2 asist yapmış Yasin Öztekin'in oyundan alınması, yeniden çift forvete dönülmesi, o ana kadar iyi işleyen sistemin bozulması. Hamza Hoca ne kadar iyi bir 11 çıkardıysa o kadar kötü oyuncu değişiklikleriyle daha farklı bir skorun önüne geçti.

3-0'ın ardından durmamalı bu takım, zor şartlarda stada gelmiş taraftarına daha çok saygı göstermeli. 31. dakikada kadar mükemmel oynayan takım böyle durulmamalı. Bu anlamda çok rahat kazanmış olmamıza rağmen mutlu değilim aslında.

3-0'a gelen süreçte savunmanın liderliğini Selçuk İnan mükemmel yaptı. Orta sahada aldığı toplarla oyunu müthiş kurdu ve hücumun liderliği ise Sneijder'ydi, bu da kalite getirdi. Oyunun kurulması anlamında bu ikili yükselmeye devam ediyor. Buna rağmen ısrarla sağ kanattan geldi Galatasaray ama Tarık Çamdal pas olayında etkisiz kaldı, Bruma ile uyumsuzdu. Soldan ise az geldi Galatasaray ama geldiği her an pozisyon yarattı, golleri buldu. Orada da Olcan Adın & Yasin Öztekin uyumu bir o kadar iyiydi. Bu ikiliyi kazanma yoluna gidildi sanki. Bu da maçtan kalan en büyük artı.

Genele baktığımızda ise Hamza Hamzaoğlu döneminde ligde oynanan 10 maçta alınan 8 galibiyet ve 2 beraberlik. Buna rağmen ısrarlı Hamza Hamzaoğlu eleştirileri. Ben de bunu anlamayacağım. Prandelli enkazının ardından şu takımı şu duruma getirmenin çok güç olduğunu söylemek lazım ve o beğenmeyen arkadaşlarımızın da Galatasaray'ın yükselişi adına fikirlerini merak ediyorum. Eleştirilecek noktada ben de eleştiriyorum, herkes eleştiriyor ama Hamza Hamzaoğlu'nu sevmeyen neden sevmez acaba, iyi olana neden iyi diyemez. Bunu anlayamam..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir