12 Şubat 2015 Perşembe

İstenilen Senaryo


Şampiyonluk yarışı en önemlisi ama Avrupa'nın devam etmediği bir ortamda da Türkiye Kupası'nın nedef halini aldığını düşünüyorum. Beşiktaş için durum böyle değil mesela, Liverpool maçları derken fikstür sıkışık ve sakatlıklarla da böylesine uğraştıkları bir dönemde Türkiye Kupası'nın onlar adına telafisi var ama Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımlar için Türkiye Kupası şu aşamada hedeftir.

Bu yüzden de bu turlarda rotasyondan ziyade as takıma yakın kadrolarla çıkmak önemli, çünkü son 16 tek maç üzerinden ve telafisi yok. Hamza Hoca'nın bu maç için düşündüğü 11 doğruydu, bunun yanında Burak Yılmaz'ı görmek istemesi, Olcan Adın'ın sol bek performansını tekrar değerlendirmesi de değerli.

İstenilen senaryo da gerçekleşti aslında. İlk yarıda maç bitti, ikinci yarıda tempoyu olabildiğince düşürüp, rahat bir maç kazandık, yıpranmadan, sakatlık vermeden geçen bir maç. Burak Yılmaz'ı da kazandık ayrıca, kazanmanın yanında kendisini çok zorlamadan, Balıkesirspor maçı adına mesaj verildi. 

Burak Yılmaz'ı önyargı ile yaklaşan Galatasaraylılar maalesef var ama Hamza Hoca sonrasında Burak Yılmaz'ın yaşadığı değişimi de görmek lazım. İlk etapta Burak Yılmaz'ı forvetin arkasına çekip, daha serbest kullanarak katkı aldı. Konyaspor karşısında ise en uçtaydı Burak Yılmaz ama tarz aynı, yine serbest bir oyuncu gibi, gezerek oynadı. Defansın arkasına koşuları daha geri planda bıraktı ve ofsayta düşmeyen bir Burak Yılmaz'ın da katkısını görüyoruz. Umut Bulut'un mücadelesine eyvallah ama Burak Yılmaz'ın yarattığı fark çok büyük, hatta daha da ilerleterek Burak Yılmaz'ın dönüşünün 4. yıldız yolunda en büyük adım olduğunu düşünüyorum.

Jenerik goller attık bugün. Sneijder'in farkını yarattığı bir maç, attığı iki gol de muhteşem ama Olcan Adın'ın golü aklımda kalan esas gol. Telles'den gol ve asist performansı bekliyoruz sürekli ama Olcan Adın'ın şu golü vari Telles'in rakip ceza sahası içerisine girişini hiç görmedim. Olcan Adın sonuna kadar zorladı, golü kokladı ve rakip kalenin önünde golü attı. Sol bek performansı eleştirilir, özellikle de savunma anlamında ama hücum performansı üst seviyede ve onun sol bek oynaması da hücumda bir fazla yabancı futbolcu kullanabilmek anlamını taşır.

Çeyrek finalde de rahat bir kurayla, yarı finali görmek dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir