11 Şubat 2015 Çarşamba

Son 15 Yılın 4 Belalısı

Son 15 yılı irdelemeye devam, sevdim bu konuyu. Şimdi de son 15 yılda Galatasaray'a ters gelen gol ayaklarını yazalım. Akıllara da hemen Mert Nobre, Filip Holosko, Bogdan Stancu ve tabii ki Alex De Souza geliyor. Galatasaray maçlarını boş geçmeyen ayaklar. Birbirlerinden çok farklı futbolcular ama ortak noktaları Galatasaray'a karşı istikrarlı şekilde attıkları goller.


Nobre'nin hangi formayı giydiği farketmiyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Mersin İdman Yurdu formalarıyla Galatasaray'a attığı goller mevcut ve Beşiktaş formalı resmini kullanmak istedim çünkü Galatasaray'a en çok ters geldiği forma bu. Beşiktaş forması altında Galatasaray'a 4 golü var. Fenerbahçe formasıyla da 3 gol atmış. Mersin İdman Yurdu formasıyla da elbette boş geçmedi. Kayserispor formasıyla ise Galatasaray'a karşı golü yok ama geçtiğimiz sezon kendi sahamızda 1-0 yenildiğimiz maçta 90+5'de gelen golün asisti de Nobre'ye ait, en az attığı gol kadar değerli bir istatistik. Gol atıp atmaması da önemli değil, Galatasaray'a en çok ters gelen futbolculardan biri belki de.


Holosko'yu da Beşiktaş formasıyla hatırlarız ama Manisaspor, İstanbul BB ve şimdilerde Çaykur Rizespor formalarını da giydi. O da ülkemizin en uzun soluklu yabancı futbolcularından biri ve Galatasaray'a fazlasıyla ters gelen bir futbolcu. Manisaspor günlerini de göz önüne alırsak, Holosko'nun da Galatasaray'a karşı 7 golü bulunuyor. Bunların 4'ü ise Beşiktaş formasıyla. Fazlasıyla istikrarsız bir futbolcu, Beşiktaş'ta da tutunamamasının nedeni bu ama Galatasaray'a karşı istikrar anlamında kendini aşmaya devam ediyor.


Stancu'nun hikayesi en dramatiği. Kendisi Galatasaray'ın en büyük hayal kırıklıklarından. 5.5 milyon avro gibi bir rakama Galatasaray'a gelmişti, haliyle de bu beklentiyi karşılayamadı ve sadece yarım sezon sonra Galatasaray'dan ayrıldı. Zararın bir noktasından dönmeyi başardık ama, o da Orduspor'un kendisi için 2.5 milyon avro bonservis ödemesi. Gerçi Orduspor da o dönem verdiği paralar yüzünden bugün geldiği durumda ama o konu bu yazının hikayesi değil. Stancu'ya gelirsek, Galatasaray'dan sonra giydiği Orduspor ve Gençlerbirliği formalarıyla Galatasaray maçlarını boş geçmemeye devam ediyor. Galatasaray'a karşı çıktığı 5 maçta attığı 4 gol var. Galatasaray formasıyla 16 maça çıkmış ve sadece 3 golü var ama Galatasaray'a karşı 5 maç oynayıp 4 gol attı. Bu da hikayeyi özetliyor aslında. 


Asıl ismi en sona sakladım. Sadece Galatasaray'a değil aslında, Türkiye'de oynadığı her takıma karşı ters gelen bir gol ayağı. Neredeyse Türkiye'de Süper Lig'de karşı karşıya geldiği her takıma karşı en az bir golü var, bundan Galatasaray'da doğal olarak fazlasıyla nasiplendi. Galatasaray'a karşı oynadığı 18 maçta 8 golü var Alex'in. Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı oynadığı en kötü maçta dahi boş geçmeyen bir futbolcu. TT Arena'da 3-1 kazanılan maçı hatırlayın, 90 küsür dakikada 3-0'dan maçı 3-1'e getirdi ve benim bütün sevincimi kursağımda bırakmıştı. Küçük detaylara çok takılıyorum ama büyük detaylara baktığımızda da Alex'in Galatasaray maçlarını çok sevdiğini söyleyebiliriz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir