12 Şubat 2015 Perşembe

Patric Young


Barcelona maçını kazanma noktasına geldik, fark 3 sayıya kadar indi ama son 5 dakikada sayı dahi atamadık. Dış savunma olayı da olmadığından yine kaybettik. Aslında rakibin bir önemi yok, rakip ne kadar kötü durumda olursa olsun şutörler çalıştığı sürece tablo aynı. Barcelona karşısında da IBB karşısında da. 

Maalesef transfer konusunda çuvalladık, kadro mühendisliği bazı noktalarda hatalı. Bir de bunun üstüne sakatlıkları, ödeme sorunlarını, bunun gibi diğer dış etmenleri de eklediğimizde ne zaman ayağa kalksak düşecek bir yapı oldu sanki. Zamanında gelen ödemeler, yönetim tarafından verilmesi gereken haklar, Arroyo ve Micov gibi isimlerin de sakatlıkları olmasa belki başka şeyler söylüyor da olabilirdik ama tablo bu.

Bu istikrarsız yapı içerisinde de istikrarlı şekilde yükselen tek isim Patric Young. Avrupa'da çaylak sezonu ama performansı çaylak bir oyuncunun üzerinde. Kariyerini nasıl şekillendirir bilemem, bir zaman sonra NBA mi dener, yoksa Avrupa'da bir yıldız mı olmak ister ama Avrupa'da kalması durumunda gösterdiği potansiyelle birlikte çok büyük takımlarda oynayıp, büyük bir yıldız olabilir. Bu potansiyel kendisinde var. Galatasaray'ın bu istikrarsız yapısında gelecek adına konuşmak ne kadar doğru bilinmez ama uzun vadede keşke kendisiyle devam edebilsek.

Barcelona karşısında 11 sayı 14 ribaund ve 2 asistlik performansı var. Üstelik alternatifi de yok, Maric'den de beklentimizi alamadık derken, Young'u yedekleyen isim Kerem Gönlüm oldu ama kendisi 4 numara, 5 numarada  tecrübesiyle var olmaya çalışıyor, mücadelesi takdirlik ama gerçek anlamda tek pivotumuz da Patric Young. 

Bu yönetimden yana umudum yok ama Mayıs ayında göreve gelecek yönetimin umarım ilk icraatlarından biri şu adamla sözleşme uzatmak olur ve bu adım da basketbol adına gösterecekleri vizyonun en önemli adımıdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir