3 Şubat 2015 Salı

Yıllar Sonra Anlatılabilecek Bir Hikaye Daha


Çok büyük bir yönetim zaafiyeti. Hüseyin Altuğ Taş'ın geleceği ne ölçüde şekillenir bilinmez, bakarsınız yıldız olur, bakarsınız kaybolur gider ama 2-3 sezon sonra bu futbolcunun kapısında yatma ihtimali doğduğunda işin vahim tarafı ortaya çıkar.

Her futbolcu Arda Turan gibi yükselecek diye bir kural yok, kimisi Cem Sultan misali kaybolabilir de ama sen elindeki potansiyeli bedavaya kaptıramazsın. 18-19 yaşındaki genç isimler Avrupa'nın devlerinde şans bulabiliyorken sen 19 yaşına gelmiş ve altyapılarda attığı gollerle üst seviye adına ışık saçan bu futbolcunla profesyonel sözleşme dahi imzalamamışsın.

Büyük ihtimalle yönetimin de böyle bir futbolcudan haberi dahi yoktur, yeni öğrenmişlerdir. Hamza Hamzaoğlu bu tabloda belki en az suçludur ama onun görevde olduğu futbol yönetiminde bu futbolcu eğer gidiyorsa, üst yapı adına takip edilmiyorsa kendisinde de hata vardır, çok yazık olmuştur.

140 maçta attığı 110 gol var. Cem Sultan vari bir altyapı destanı ile A takım seviyesine geldi. Farkı ise şu, iyi bir teknik direktörün elinde olacak, kendisinde olan potansiyeli değerlendirebilecek. Abdullah Avcı, Galatasaray altyapısından transfer yapmayı sever. 27-28 yaşlarına geldiler belki ama Uğur Uçar ve Ferhat Öztorun'dan aldığı katkıyı da görüyorsunuz, bildiği, takip ettiği futbolcudan en iyi verimi alır.

Bu anlamda Hüseyin Altuğ Taş'ın önü açık, kendisi adına iyi karar vermiştir. Galatasaray ise yıllar sonra anlatabileceği bir hikayeye daha sahip oldu..

1 yorum:

  1. Hüseyin ve menajerleri en doğru kararı vermişler. 110 gol değil 210 gol atsa G.Saray as takımında forma giyemezdi.G.Saray hatalı transferlerle o kadar futbolcu çöplüğüne dönmüş ki , bunları temizlemekten böylesine genç yetenekleri fark edemezler.
    Manteliteleri istikrarlı bir başarı için sabır ve genç yetenekleri kazanmak olsaydı, bugün bu kadar büyük ekonomik sıkıntı yaşamazlardı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir