2 Mart 2015 Pazartesi

Basketbolun Hagi'si, Carlos Arroyo


Arroyo'nun Galatasaray üzerinde hakkı çok. Onunla çok büyük başarılara yürüdük, önemli işlere imza attık. Galatasaray için basketbolun Hagi'si dedik, bundan öte de bir övgü yoktur. Yaşanan gelişmelere de bakarak ayrılık hakkıdır, kimse neden gitti diyemez. Galatasaray'a verdiği tüm emekler için teşekkür eder, hakkını helal etmesini temenni ederim. Yıllar sonra da unutmayacağımız bir isim Carlos Arroyo.

Önümüze bakmak zorundayız, giden için üzülürüm ama ah vah çekecek noktada da değiliz. Sezon başından beri alıştık bu duruma, paralar düzenli şekilde ödenemiyor maalesef. Furkan Aldemir gitti, Zellous sezon başında ayrıldı, Bone gitti geldi, Sancho ayrılma noktasına geldi derken yaşadık bunları, yaşamaya da devam ederiz. Maalesef yönetilemiyor Galatasaray'ın basketbolu.

Yaş 35, yaşanan büyük sakatlıklar derken Arroyo'dan bir süredir uzaktık ama yaşanan tüm bu olumsuzluklar da hem Arroyo hem de Galatasaray cephesinde bazı soğukluklara neden olmuş olabilir. Bone'yi geri döndüren, Sancho'yu tutan yönetimin Arroyo'yu da tutabileceğini düşünüyordum ama ayrılık kararı alındı. Yönetim hatalıdır, yönetim diye de birşey yok hatta ama bu ayrılıkta sanki birşeyler zorlanmadı, göz yumuldu. Bunu da söylemek lazım.

Takım Ergin Ataman sayesinde yoluna devam etmeye çalışıyor. Rotasyon yine 7 kişiye kadar düştü. Oyuncu darlığında 2. ligde dahi süre bulmakta zorlanan Şuancan Pişkin takıma döndürüldü derken Ergin Ataman limitleri sonuna kadar zorluyor. Tabii kadro mühendisliğine de burada bir selam çakmak lazım, Arroyo'nun alternatifi yok, yaratılmadı. Sezon başında Nolan Smith gönderildi mesela, şimdi olsa iş yapardı ama artık hamle yapma şansı da kalmadı. En azından yabancı olarak. Yerli de kimi alabilirsiniz, hadi aldınız diyelim o ismi takımda tutabilir misiniz?

Yarını tahmin etmek güç, Galatasaray yönetimi günü kurtarmaya çalışarak sezonu böyle böyle tamamlamak istiyor ama çok zor, herkesin hevesi kırılmak üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir