24 Mart 2015 Salı

Eleştiriyoruz Ama Gol de Atıyor


Geçmişe indiğimde transferini en çok istediğim futbolculardan biri Umut Bulut'du. Elmander'e alternatif arayan Galatasaray'da Elmander adına müthiş bir alternatif oldu. Sonrasında Drogba geldi, Burak Yılmaz yükseldi derken bu ikilinin de arkasında iyi bir alternatif olarak durdu ama o sezon kiralık olarak forma giyiyordu. Ne zaman opsiyonu alındı, çok sağlam bir kontrat yapıldı, o vakit Umut Bulut eleştirilmeye başlandı. Genç bir futbolcu değil sonuçta ama 2017'e kadar, çok sağlam bir kontratı var. Yani Umut Bulut'dan vazgeçmek o kadar kolay değil.

Mücadele anlamında kimse eleştiremez, çok çalışkan, büyük profesyonel. En kötü maçında bile en çok koşanlardan biridir, rakip savunmayı bozmak anlamında onun bu mücadelesi büyük artı katar ama bir forvetten gol atmasını beklersiniz, daha başka şeyler önceliğiniz olur. Çift forvet oynandığında, Umut Bulut'un bu mücadelesi büyük artıdır ama bu sezon çoğu maçta tek forvet olarak oynamak zorunda kaldı ve eksikler o vakit ortaya çıktı. İyi bir bitirici değil, top kontrolü yok, boyu uzun ama o kadar büyük bir hava hakimiyeti de yok. İyi takipçidir, çok koşar ama hücum kalitesi anlamında da tek başına oynatmamanız gereken bir isimdir.

Buna rağmen ilginç bir detay var, çok eleştiriyoruz ama 148 dakikada 1 gol ortalaması yakalamış. 12 kere ilk 11'de başlamış, buna rağmen attığı 9 gol 2 asist var. Ligin Burak Yılmaz'dan sonra en golcü yerli forveti. Sow'la eşit gol sayısı mesela, Emenike'den de çok daha fazla gol atmış. Gerçi Chedjou'nun da Emenike'den fazla golü var ama bugün çoğu forvetten daha çok golü var Umut Bulut'un. Üstelik daha az ilk 11'de şans bulmasına, daha az forma giymesine rağmen. Eleştiriyoruz ama bu istatistiği de görmek lazım, adam bir şekilde gol atıyor.

Ne onunla ne onsuz durumu bir anlamda. Burak Yılmaz'ın hücuma getirdiği kalite çok açık ama Umut Bulut'dan da yarar sağlamanın yolu, ya Burak Yılmaz'la birlikte kullanmak (sağ kanat olarak değil) ya da oyuna sonradan sokup, enerjisine güvenmek. Bu anlamda yarar sağlamak mümkün, diğer türlü ne kadar gol atarsa atsın her zaman eleştirinin odak noktasında olacaktır..

5 yorum:

  1. Umut Bulut'un o kapı gibi sözleşmesini karşılasınlar diye forma almak, kombine almak filan ahmaklıktır.

    Sneijder'in ya da yerine/yanına gelecek "x bir ismin sözleşmesi satılacak formalarla karşılanır" derler ya işte o formalarla, kombinelerle Umut, Sinan Bolat, Yekta, Sabri, Aydın gibi isimlerin sözleşmesi karşılanır. Arroyo filan elden kaçar. Ve bu düzende, inanın bana hiçbir söz inandırıcı gelmiyor kimseye.

    Bu isimlere hiç para vermeyerek de pekâlâ karşılanır Sneijder ya da yerine gelecek ismin sözleşmesi. Ünal Aysal yönetimin yaptığı en feci işlerden biridir Umut ve öteki yerlilerin sözleşmesi, kimse kusura bakmasın.

    YanıtlaSil
  2. Koşuyor, mücadele ediyor, pres yapıyor, çok da iyi niyetli ama hepsi bu kadar.
    Ayağında top tutamaz, top saklayamaz, adam eksiltemez, pas veremez, sıfır teknik, gelen top adeta duvara çarpıp dönüyor.Asla G.Saray gibi bir takımın santrforu olamaz.

    YanıtlaSil
  3. Anlatmaya bile gerek yok futbolculugunu. Yabanci sinirinin kalktigi bir ortamda Umut Bulutu yillik 2 milyon euroya yakin ucretle kadroda tutmak ahmaklik olur.
    Futbola veda etmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
  4. Topu düz bir çizgide sür desen süremez.2 metre yanındaki adama pas ver desen veremez. verkaça girsen sana topu atamaz. ilk yarı sneijderi soğuttu futboldan(adamın en az 5 gol 5 asistini yedi.yasinle verkaçlarını görüyorsunuz ) son haftalarda da sabri yi bile soğuttu.(o kadar hücuma çık ama adam sana pas veremesin topu kaptırsın sonra sabri geri koşmuyor diye eleştiriyoruz.Şahsen umutla yan yana oynasam soğurdum futboldan. üşenmedim attığı tüm gollere baktım 9 golün 5 i boş kale, 3 ü karambol ve bir tek bursaya attığı gol harbi gol. Allah ını seven desin ki schalke maçında son dakika da kaleciyle karşı karşıya pozisyonda hangi golcü demiycem futbol oynayan herhangi biri kaleciyi geçmeyi düşünmez de kalecinin üzerine vurur. Karambol topçusu başka bişey değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir