11 Mart 2015 Çarşamba

Galatasaray'da Sadece Bir Sezon Oynayıp En Çok İz Bırakan Futbolcu "Mario Jardel"


Mario Jardel, Galatasaray'da sadece bir sezon oynayıp en çok iz bırakan futbolcu anketinde beklenildiği gibi birinci sırada yer aldı. Yüzde 43 ile ezici bir üstünlüğü var ve olması gereken de bu aslında. Tarihin en anlaşılmaz olaylarından biridir, hala aklımın ermediği, içimde büyük bir pişmanlığın olduğu bir durum.

Uefa Kupası'nın kazanılmasının ardından Hakan Şükür ve Arif Erdem gibi isimler Avrupa'nın yolunu tuttu. Galatasaray'da Cem Uzan katkılarıyla Avrupa gol kralı Jardel'i, oyun yanına da Türkiye gol kralı Serkan Aykut'u getirdi ama iz bırakan isim Jardel oldu. Çünkü bıraktığı yerden devam etti, o sezon Şampiyonlar Ligi çeyrek finali oynayan Galatasaray'ın en önemli kozlarından biriydi. Ligin de ilk yarısında 18 gol attı diye hatırlıyorum ama ligin ikinci yarısında sakatlık sorunlarıyla da uğraştı, aynı istikrarı devam ettiremedi. Akıllarda kalan algı ise, Jardel'in attığı gollerden ziyade Jardel koşmuyor oldu.

O algı da Jardel'i Galatasaray'dan kopardı diyebilirim. Sporting'e satıldı, karşılığında gelen para buhar oldu, takasla gelen yabancılar hikaye çıktı derken tarihin en başarısız transfer harekatı olarak tarihte yerini aldı. Biz ise bu zamanlarda Jardel'i anmaya, pişmanlığımızı dile getirmeye devam ediyoruz.


Anketin ikinci sırasında ise yüzde 28 ile Frank Ribery var. Onun da hikayesi çok başka, o da çok büyük bir pişmanlık. Ribery gibi potansiyel bir genci bulmak, transfer etmek ne kadar büyük bir işse, sadece 200-300 bin avro için onu elden kaçırmak onu transfer etmekten de daha büyük bir iş. Anelka'nın bonusu denilen bu adam o sezon futboluyla Galatasaray'da da damga vurduğu gibi, Galatasaray'dan gittikten sonra Avrupa futboluna yön veren yıldızlardan biri olmayı başardı. Marsilya, Fransa Milli Takımı ve Bayern Münih. Kazanmadığı başarı yok, Dünya'nın en iyi futbolcularından biri olmayı başarmış müthiş bir isim. Bizler de Ribery bir dönem Galatasaray forması giydi demekle yetiniyoruz. Çok yazık.


Üçüncü sırada ise yüzde 25 ile Kader Keita yer aldı. Onun da hikayesi ilginç, Galatasaray'da hikayeler bitmiyor. Oynadığı futbol, gösterdiği performans hala konuşuluyor. Onun gibi bir kanat uzun zamandır görmemiştik, kreatif kanat özlemine bir sezon içerisinde son vermişti ama Jardel misali onun için de yaratılan sahtekar, yerden kalkmıyor gibisinden algılar Keita'yı elden çıkarttı. 8 milyon'a alınan futbolcu bir sezon içerisinde 8.5'e satıldı, bir kazanç da yok, iyi ki gitti diyebilmek için. Yerine gelen isim ise Juan Pablo Pino, başka söze gerek kalmadı. Keita'nın da hakkı fazlasıyla yenmiştir ve özlemle anılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir