10 Mart 2015 Salı

Galatasaray'ın Kuruluş Amacı da Bu Değil Miydi?


Uefa, Şampiyonlar Ligi ve Şampiyon Kulüpler Kupası'nda en çok forma giyen Türk futbolcuları sıralamış. Aslında Avrupa Kupaları'nda Türkiye'ye yönelik tüm sıralamalar da var ama işin içerisine onları da kattığımızda bu anlamda Galatasaray'ın kurduğu ezici üstünlük çok daha ön plana çıkıyor, bu yüzden sadece Şampiyonlar Ligi'yle yetinelim biz.

Tabloda ilk 9 oyuncu gösterilmiş ama 10. sırada da Okan Buruk var. Bu listenin de tek ortak özelliği Galatasaray. Galatasaray'ın kuruluş amacı da bu değil miydi, Türk olmayan takımları yenmek. Bu anlamda da Türkiye'ye yönelik her Avrupa listesinde Galatasaray'ın ve Galatasaraylı futbolcuların ezici üstünlük kurması doğal.

Emre Belözoğlu 6. sırada mesela. Emre Belözoğlu'nun 10 maçı Inter ve Fenerbahçe ile. Kalan 43 maçı yine Galatasaray forması altında oynamış, üstelik o genç yaşta. Aynı şekilde Hakan Şükür ve Ümit Davala'nın da başka takımlarla da forma giydiğini görüyoruz ama Galatasaray'la çıktıkları maç sayıları oldukça fazla. Özellikle de Hakan Şükür ayrılık yaşamasaydı belki de Bülent Korkmaz'la birlikte en üst noktada yer alacaktı. Inter döneminde forma giydi diymedi, sonrasında da Parma ve Blackburn ile zaten Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermedi.

Bu isimlerin diğer ortak noktası da Galatasaray formasıyla Uefa Kupası'nı kazanmış olmaları. Hepsi de o jenerasyonun ürünü, Galatasaray'ın Avrupa'da tarih yazdığı dönem ama genel itibariyle de bakınca Avrupa'da en çok maça çıkan, galibiyet kazanan, gol atan, kupa kazanan takım yine Galatasaray.
 
Bülent Korkmaz'ın ismini ise ayrı bir yere yazmak lazım. Kendisi ayrıca en çok Avrupa Kupası maçı oynayan Türk futbolcu, tam 101 maç ile ve hepsini de Galatasaray forması ile oynadı. Böyle bir kariyere de herhangi bir futbolcunun ulaşabileceğini sanmıyorum. Tüm kariyeri boyunca Galatasaray forması giydi, kazandığı şampiyonluk, kupa sayısını sayamıyorum bile. Bunun yanında Uefa Kupası, Süper Kupa, Dünya 3.'lüğü, Konfederasyon Kupası 3.'lüğü derken eşsiz bir futbol kariyeri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir