18 Mart 2015 Çarşamba

İhale Neden Bruma'ya Bırakıldı?


Bruma önemli bir potansiyeldir, ilerleyen yıllarda çok iyi yerlere de gelebilir ama Galatasaray için de şu bir gerçektir. Hangi genç yabancının potansiyeline ulaştığını ve iyi paralara satıldığını gördük? En iyileri Ribery'di, onu da kaçırdık. Ama Ribery çok ucuza gelen bir isimdi, scout dediğimiz olay bu işte. Herhangi bir yıldız adayına 10 milyon avro verip o futbolcuyu almak Galatasaray'ın işi değil, Manchester United'in işi, bize lüks. 10 milyon avro verdiğin bir futbolcudan yaşı kaç olursa olsun büyük beklenti sahibi olursun, Keita'yı izledi bu gözler. Bruma'yı da izliyoruz ama beklentinin uzaklarında, gelecek var ama bu 10 milyon avro mevzusu da kariyerinin her döneminde önüne gelecek.

Yanlış ise şu noktada, olan oldu, Bruma bir şekilde transfer edildi, nasıl kazanabiliriz onu düşünmeliyiz ama tüm ihalenin Bruma'ya bırakıldığını görüyoruz. Başakşehir maçında olası bir galibiyet Bruma konusunda bu eleştirileri beraberinde getirmeyecekti ama oyundan çıkan ismin Yasin Öztekin olması bir anda ihaleyi Bruma'ya bıraktı sanki, tüm insanlar bir anda Bruma'ya öfke kusar oldular, Bruma maç içerisinde tepki görür oldu. Bu ortamda da Bruma'yı kazanma ihtimalimiz doğal olarak yok, her dönem futbolcu kaybetmeye meyilliyiz zaten.

Bruma ilk geldiğinde böyle değildi, o da bir gerçek. Daha hızlıydı, daha özgüvenliydi, daha seriydi. Uzun bir sakatlık yaşadı, zaten güç anlamında zayıf olan bir futbolcuydu ve o sakatlık Bruma'yı da fazlasıyla geriye götürdü, bir daha da getirmedi. Geçen sezona oranla daha fazla şans buluyor, Hamza Hamzaoğlu ısrarla üzerine gidiyor ama Bruma'dan yana pozitif bir gelişme hala yok. Geçen sezon çok daha fazla heyecan verdiği kesindi ama bu sezon gerçek anlamda Bruma'yı henüz izleyemedik. Bazen futbolcuyu oynatmamakta onu kazanma yolunda bir adımdır, Hamza Hoca bunu düşünmeli. 

Bruma'yı kazanmanın diğer yolu da onun özgüven kazanması yolunda hareket etmek, yurt dışında iyi bir takımda en az bir sezon kiralık oynaması da Bruma'yı kendine getirebilir. Yurt içinde asla olmaz bu, yurt dışında oynayabileceği bir takımda Bruma'nın kiralık olarak forma giymesi en çıkar yol gibi görünüyor. Kaybetmek gerçekten kolay, böyle büyük bir yatırım yaptığın futbolcuyu kazanmak için elinden geleni yapmak zorundasın. Umarım düşünülmüştür bu, yoksa şu noktada Amrabat'ın dahi gerisinde Bruma. Mevcut kadroda da takımın en iyi kanat oyuncusu Yasin Öztekin diyoruz, tabloyu görün..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir