20 Mart 2015 Cuma

Milli Takım'ın Göstereceği Reaksiyon?

Son yılların en ilginç ve orjinal Milli Takım görseli değil mi? Fatih Terim'in el yazısıyla, yeşil bir saha üzerine yazılan ve bu şekilde açıklanan Milli Takım kadrosu. Yanlış anlamayın, eleştirmiyorum. Aksine hoşuma gitti.

Şaka bir yana, kadroya baktığımızda beni şaşırtan olayın Ömer Toprak'ın Milli Takım kadrosunda yer alması olduğunu söylemem lazım. Beklemiyordum, haberler de takımda olmayacağı yönündeydi. Olmaması durumunda da kimse kendisini eleştiremezdi. Çünkü o silah mevzusunun yenilir yutulur bir konu olduğunu düşünmüyorum ama ikna olmuş, bu beni şaşırttı. Hakan Çalhanoğlu'nun geri döneceğini zaten uzun zamandır konuşuyorduk. Bu konuda Fatih Terim eleştirilir ama, bu kazanım neden daha önce gerçekleşmedi ve o 3 maç boşa gitti.

Kazım Kazım'ın takımda yer almasına sevindim. Beğenin, beğenmeyin ama Burak Yılmaz'ın tek alternatifi olduğu gerçeğini atlamamak gerekiyor. Feyenoord formasıyla bir standart yakaladı, bence bu seviyeyi de hak etti. Burak Yılmaz'a alternatif olacak isim ne Mevlüt Erdinç ne de Umut Bulut. Kazım Kazım'a güvenmek gerekiyor. O da çok uzun bir zaman sonra takıma dahil edildi, Euro 2008 performansı unutulmaz. O zamandan bu yana da Milli Takım anlamında piyasada yok zaten.

Volkan Babacan, Mert Günok ve Harun Tekin'in Volkan Demirel ayarında olmadığını söylemekle birlikte Volkan Demirel'in Milli Takım'a alınmamasını doğru buldum. Kazakistan maçında yaptığı şey affedilecek türden değil. Ne olursa olsun Milli formayı bırakıp gidemezsin, gitmemelisin. Uzun vadede Fatih Terim onu da affeder ama Milli Takım'a çağrılmamasını ben doğru buldum. Ama mevcut üç kaleciyle de Hollanda karşısında Türkiye'nin işi çok zor, o da bir gerçek.

Egemen Korkmaz'ın sakatlığındna bahsediliyor ama aday kadroda sakat olan birçok isim mevcut. Türkiye sınırları içerisinde en iyi yerli stoperin Egemen Korkmaz olduğunu düşünüyorum, Milli Takım kadrosunda yer alması bir yana, Ömer Toprak'la birlikte oynaması gereken isimdi ama takımda yok. Serdar Aziz, Hakan Balta ve Mahmut Tekdemir alternatifler. Stoper anlamında da sorunun büyük olduğunu düşünüyorum.

Yasin Öztekin'in yükselen formu ödüllendirilebilir miydi diye düşünüyorum, Olcay Şahan'a oranla çok daha formda mesela ama ezberden Olcay Şahan kadroda. Aynı şekilde sakatlıktan yeni dönmüş, bir aydır piyasada olmayan Alper Potuk. Emre Belözoğlu ile ise tecrübe denmiş, kısa vadeli düşünülmüş, bu olabilir. Onun dışında kadro adına diyecek birşey yok, Arda Turan'ın Hollanda karşısında cezalı olduğunu da atlamamak lazım. Kaan Kanak, Eren Albayrak ve Enes Ünal gibi isimler ise Lüksemburg maçında kadroda olacaklar.

Hollanda'nın da sorunları var, Robben'in durumu belirsiz, Van Persie yok ama Türkiye karşısında ağır şekilde favori durumdalar. Bakalım Milli Takım ne şekilde reaksiyon gösterecek..

Volkan Babacan
Gönül Toprak S.Aziz Caner
Topal S.İnan 
Volkan Şen Çalhanoğlu Töre
Burak Yılmaz

Böyle bir 11 beklentisi içine girdim, sizin 11 beklentiniz nedir?

4 yorum:

  1. bu nasıl 11 hafız.gittiğin yol yol değil :)

    serdar aziz: küçük takım oyuncusu vede her an kırmızı kart görecek şekilde oynuyor.çok dengesiz ceza alanında ve penaltı yaptırması işten bile değil.

    töre: töre yi sol açık a koymuşsun.sanırım yanlışlıkla oldu bu.töre sağ açık oynar aga.en önemli özelliği topu soluna çekip orta yada şut atması.bunu sağ tarafta yapar.robben niye sağ açık oynuyor zannediyorsun:)

    volkan şen: henüz olgunlaşmamış.yetenekli ama nerde ne yapacağını bilemiyor.şu an için ilk 11 e yazmam.

    şu stoper kıtlığında servet çetin den faydalanılmıyor.anlayamıyorum aga.şöyle saçma bir anlayış kaplıyor .sırf yaşı genç diye yetenekleri kısıtlı olanlar ön plana çıkmaya başladı son dönemde.beşiktaşta misal.sivok eldeki stoperlerin en iyisi.lakin yaşı 32 diye geri plana itildi.sonra franco ve necip e kaldılar.ikiside genç ya.gördük.

    serdar aziz mi servet çetin mi deseler 10 defa servet derim aga.ha elinde hem yetenekli hemde genç stoper olur serveti ikinci plana itersin.ama elinde serdar aziz gibi vasat bir stoper varsa git serveti çağır kadroya aga.

    çağrılan kadrodan hakan balta yı tercih ederim genede.hızlı olmasada oyunu iyi kurabilir.ayağı iyidir.vs.yoksa benim ideal 2 stoperin ömer toprak-servet çetin ikilisi olurdu.

    ilk 11 im şu şekilde

    v.babacan

    gönül--toprak--balta--erkin
    töre--topal--inan---çalhanoğlu
    ekici
    burak

    bu kadro fena değil :)

    çalhanoğlu leverkusende sağ açık gibi oynuyor.lakin orada töre var. sol açıkta denemek lazım.özellikli ve koşan bir oyuncu.

    ekici duran toplarda çok iyi.ve şu anda ligin en iyilerinden biri.onu banko 11 oynatırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut çağrılan isimler üzerinden yola çıkınca Serdar Aziz'e çıktı kapı, Hakan Balta'nın tecrübesine saygım büyük ama Serdar Aziz bu sezonun iyi isimlerinden :)

      Sil
  2. Harun,
    Gönül, Ömer, Serdar(Egemen olmalıydı), Caner
    Töre, Selçuk, Topal, Alper
    Çalhanoğlu, Burak

    Volkan ŞEN çok formda ama tamam ya da devam maçında riske girilebilecek kadar değil.

    Savunmaya neden Egemeni çağırmamış anlamak mümkün değil. Sakatlığı vardı, eğer sakatsa tamam ama değilse çok formda ve Ömerle birbirlerini tamamlama açısından da cuk otururdu.

    Alper'i neden çağırdı demişsin ama Alper sakatlandı Fener bitti dikkat edersen. Türkiyede dikine oynayıp oyuna etki edebilen 3-5 isimden biri kesinlikle bu maçta 11 başlamalı ki Caner ile arkalı önlü çok iyi olacaktır.

    FT, elemelerin tümünde Ozan Tufanı oynattı. Bu maçta keser mi? Bence hayır. Çünkü inatçı ve ben yaptım demeyi seviyor. Ama biz yinede Selçuk ve Topal yazdık. Kime sorsam bu ikisini yazıyor.

    Mehmet Ekici çok formda ama ona yer açmak şu an epey zor. Selçuk yerine Ekici yazsak onun kadar koşup orta alan görevini yapabilir mi şüpheli? 3. bölgede etkili ama orada da Çalhanoğlu var. Ekicinin duran toplardaki başarısı gözardı edilemez ama oyun içindeki katkısı ne seviyede onu hiç kimse konuşmuyor. Futbol duran toplardan ibaret olsaydı,

    Ama şöyle de bi' güzellik hemen herkesin ortak yazdığı isimler var.
    Caner, Ömer, Gönül, Topal, Çalhanoğlu, Burak, Töre cezalı olmazsa Arda.
    Yani 8 kişilik bi' iskelet mevcut. 3 kişilik kontenjan var. Biri kaleci, biri stoper, diğeri de MC dediğimiz orta saha. Yani TD kontenjanı gibi bi' şey. Hani bizim ülkede olup da başka hiçbir yerde olmayan "teknik direktörün inandığı, takımında oynayamayan ama milli takımda güvenilen isim" kontenjanı.

    YanıtlaSil
  3. Ozan Tufan banko oynar hem Fatih hoca tercihinden hemde bu modelde başka oyuncumuz olmadığı için zaten Hollanda maçında bize dinamik koşan basan oyuncular lazım. Topal ın yerine Hamit in oynama ihtimali az değil bence hem hoca çok sever hemde oldukça formda ve geriden topları çok iyi çıkartıryor Kasımpaşa maçında Yasin sonrası en iyi isimdi 90 dk sahada varlığını hissettiriyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir