7 Mart 2015 Cumartesi

Muslera Tutarsa Hepimiz Efsane Oluruz


Muslera'yı anlatma gibi bir gereklilik olduğunu düşünmüyorum. Tek söyleyeceğim, Galatasaray'dan ayrıldığı gün Galatasaray tarihinin en iyi kalecisi olarak gideceğidir. Umarım ayrılmaz, çok uzun yıllar devam etmek en büyük dileğim ama futbol şartları bu, belli olmaz. Fernando Muslera şu an Dünya'nın en iyi kalecileri arasında ve mutlaka talibi çıkar, reddedilemeyecek teklifler gelir. 

Ama şu geyiğin bitmesine sevindim, yabancı sınırından kaynaklı Onur Kıvrak sevdalıları vardı. Onur Kıvrak'ı sever ve çok da beğenirim ama kimse Muslera'nın seviyesinde değil bu ülkede. Yabancı sınırı 3'e de düşse yine kalede Muslera oynar, 5+3'den kaynaklı bazı maçlar Sinan Bolat oynar hayallerinin de hikaye olduğunu gördük. Muslera iyi olduğu sürece oynuyor, oynamalıdır. Yabancı sınırından kaynaklı rotasyonlar başka pozisyonlarda yapılabilir.

Kayseri Erciyesspor maçıyla birlikte de 150. maçına çıktı Galatasaray'la. Daha başka söze gerek yok, nice 150. maçlara.


Rakamlar da ortada. Derbi öncesinde Volkan Demirel ile rakamlar karşılaştırılmış. Ligde 22 maça çıktı Muslera ve 66 tane kurtarışı var. Galatasaray'ın bu sezon çoğu maçta kurtarıcısı oldu. Pozisyon veren bir takım Galatasaray, savunma anlamında sorunlar oluyor ve hemen hemen her maç gol yiyor ama Muslera olduğu sürece güvendeyiz, gerçekten çok iyi bir kaleci. Volkan Demirel'den 7 fazla maça çıktı, 15 tane daha fazla gol yemiş gibi görünüyor ama yaptığı kurtarış sayısı çok fazla, kurtarış yüzdesi yüzde 97, inanılmaz bir boyut bu. 


Burada da Hamza Hamzaoğlu'nun derbi öncesinde Muslera'ya yönelik motivasyon konuşması var. Gerçekten de dediği gibi, Sneijder gol atar, Burak Yılmaz veya Selçuk İnan, gol bulur Galatasaray ama Muslera kurtarırsa bütün takım kurtarmış olacak, herkesi efsane kılacak isim o..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir