29 Mart 2015 Pazar

Şartlar Normal Değil; Hollanda 1-1 Türkiye


Şartlar normal değil, Hollanda'ya beraberliğin yaradığı bir ortam var. 4. durumdayız, 2 puan farkla önümüzdeler ve bu maçta kaçan 3 puana kahrolmamak elde değil. Bu kadar akıllı ve doğru oynamışken, bir de üstüne Van Persie ve Robben'siz Hollanda'yı böyle yakalamışken kazanabilirdi Türkiye, olmadı.

Grubun geçmişine inmek lazım. Letonya ve Çek Cumhuriyeti maçlarında giden 5 puan var. Bugün 10 puanda bir Türkiye'nin iddiası çok fazlaydı, kazanılması gereken maçlar kazanılamadı. İlk İzlanda maçı, rakip öylesine hafife alındı ki bugün o İzlanda'yı izliyoruz. Üçlü savunmalar, beklerin kanat gibi oynaması, Olcan Adın'ın hedef kanat oyuncusu gibi oynatılması gibi. Hollanda maçında izlediğimiz Türkiye keyif verdi, fazlasıyla da umut. İş işten geçti mi sorusunun cevabını da verecek olan Türkiye ama şansımızın da fazla olmadığını söylemek lazım.

İzlanda veya Çeklerin aşağı ineceğini düşünmüyorum, ilk 2'yi onlar kapatır. Hollanda ile 3.'lük yarışındayız ama o Hollanda'ya da Robben ve Persie gibi isimler dönüş yapacak. Hollanda'nın reaksiyon gösterebilme ihtimalinin Türkiye'den fazla olduğunu düşünüyorum ama zoru zorlayabilecek potansiyeli olan bir Milli Takım var. Takım olmayı sonunda başardılar, sonunda kalitelerinin farkına vardılar. Geç oldu, fazlasıyla da durum güç ama ihtimal var.

Bugün oyun iyi kitlendi mesela, Huntelaar ve Dost'u kullanıp uzun toplarla gelmeye çalıştı Hollanda. Türkiye adına sorunlar da o dakikadan sonra başladı, Burak Yılmaz'ın oyundan çıkması tüm ayarı bozdu. Top tutan, kendi orta alanına kadar gelip faul alan ve oyunu rahatlayan bir Burak Yılmaz vardı. Onun Kazım'la değişmesi, Hakan Çalhanoğlu'nun sahte 9 gibi oynaması Hollanda savunmasını da rahatlattı, hücumda da kalamadı Milli Takım. Hollanda'nın da aldığı hücum riski bu anlamda işe yaradı, uzun toplar, yay çevresinde Sneijder gibi bir ismin de önüne düşen bir top ve gelen gol. Pozisyon da çok vermedik, rakibin organize olmasını engelledik, özellikle ilk yarıda çok akıllı oynadık ama yine kazanamadık, bunu da unutmamak lazım.

Hollanda hiç kanatlardan gelemedi, bu anlamda Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ü övebiliriz. Maçın ilk etabında Sneijder Yasin'ini Depay'dan yaratmaya çalıştı ama o da uzun soluklu olmadı. Afellay ise sağ tarafta Bruma yanlızlığını oynadı. Mehmet Topal ve Ozan Tufan geriyi iyi süpürdü ama Selçuk İnan hücumda gerekli etkiyi gösteremedi. Önünde bir 10 numara olmamasının da etkisi olabilir ama hücumda dikine gidebilecek imkanı da vardı, arkası iyi toparlanıyordu.

Volkan Şen yerine Çalhanoğlu'nun olması gerektiğini de gördük, pas kalitesi fazlasıyla yükselebilirdi. Genel manada iyi, doğru futbol, Burak Yılmaz'ın çıkmasından sonra hücumda gidilen değişiklik sonrasında da Hollanda üstünlüğü ve kaçan üç puan..

1 yorum:

  1. oyunumuzu beğenmedim.3 pası yapıp 1-0 da öndeyken hücum yapamadık.bir ara 2-3 dakika iyi paslaştık.o da hücuma dönük değildi.maçın hakkı beraberlikti.

    milli takımdan daha iyi futbol bekliyordum açıkcası.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir