3 Mart 2015 Salı

Saygı


Hamza Hamzaoğlu'nun muhteşem dönemine bir örnek daha. Galatasaray'da göreve geldikten sonra oynadıkları ilk 11 maç itibariyle en iyi puanı elde eden teknik direktör olmayı başardı. Kendisine hala saygı duymayan, teknik direktörlüğüne inanmayan Galatasaraylılar olabilir ama rakamlar, aldığı enkaz ve o enkazın üzerine hiç transfer yapmadan kurduğu muhteşem yapı da ortada. 11 maçta 9 galibiyet 2 beraberlik. Attığı 28 gol. Prandelli ile ulaşılan gol sayısını hatırlarsınız, çok büyük fark var. Sezon başında Hamza Hoca ile yürüyen Galatasaray'ı da düşünmek dahi istemiyorum, şu tabloya baktığımda. Umarım lig sonunda da şampiyonluğa ulaşılır, şampiyonluk geldiği gün Hamza Hoca'nın ulaştığı seviye çok daha başka olacak..

6 yorum:

  1. Diğerleri hep 9 maç, sadece Hamza Hamzaoğlu 11 maç ile değerlendirilmiş, eğer son 2 maçı çıkarır Hamza'yı da 9 maç ile değerlendirirsek, 7 - 2 - 0 olur, o da 23 puan ile ortalamaya çeker Hamza hocayı. Ben Hamzaoğlu'nun iyi bir teknik adam olduğunu düşünmüyorum, güven vermeyen bir futbol oynuyor takım. Selçuk ve saz arkadaşları Prandelli'ye düzenledikleri sabotajtan sonra Hamza Terim'in sağ kolu olduğu için ekstra çaba gösteriyorlar, şu oyunu Prandelli ile oynasalar çok farklı bir noktada olurduk eminim. Zaten biz Galatasaraylıların daimi özelliğidir, her geleni el üstünde tutmak, Hamzaoğlu 2 maç kaybetsin, arkasından en çok sallayanlar bugün en çok şakşak tutanlar olacak. Hamzaoğlu o kadar kendine güvenen üst düzey bir teknik adam olsaydı Akhisar'ın bırakıp Terim'in sekreteri olarak çalışmazdı. Yani harbiden enteresan adamlarız, Rijkaard, Prandelli gibi adamları harcayıp, Hamzaoğlu, ya da onun yerine düşünülen Hikmet Karaman gibi cvlerinde ortalama süperlig ekipleri ile elde ettikleri 8.lik, 9.luk olan adamları böyle ilahlaştırıyoruz. Hamza hocanın 9G, 2B'lik performansında kaç maç sayarsın bana domine ederek kazanılan? Duygusal olmayı bırak canım kardeşim, daha gerçekçi, daha bilimsel verilerle yaz, ayrıca sonuç çıkarıp kendisine methiyeler düzmeden önce, verdiğin grafiğe bir bak sonra yazı yazmayı dene. Hadi eyvallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tabloya bakıyorum. Sneijder'i yer dediğiniz teknik adam Sneijder'e Galatasaray formasıyla en verimli günlerini yaşatıyor belki de. Herkes yükselişte, kazanımları ortada, Prandelli enkazının ardından takımın geldiği seviye ortada. Bir anda şampiyonluğun 1. numaralı adayı durumunda. Oynanan oyun bana o kadar kötü gelmiyor, savunma sıkıntısı, her maç gol yeme alışkanlığı dışında ama bunun yanında müthiş bir hücum gücü oldu. Prandelli döneminde tek bir tane iyi maçı olmayan takımı, sıfır transferle bu noktaya getirdi. Saygı duyulası. Senin de yorumuna saygım var.

      Ayrıca istatistik doğru, Hamza Hamzaoğlu 11 maç ile değerlendiriliyor ama diğer teknik adamların 11 maçı istatistiğe eklendiğinde fark daha da ortaya çıkıyor. 9 maçlık iyi başlangıçları var o teknik adamların, Hamza Hoca ise 11 maça taşıdı seriyi.

      Sil
    2. Kardeşim yorumlarına saygı duyuyor ve blogunu yıllardır takip ediyorum, fakat Galatasaray'ın geleceği hakkındaki, kafandaki düşünceyi tam olarak bizlerle paylaşırsan eğer sevinirim. Mesela ben kesinlikle ama kesinlikle Terim yancısı bu adamı takımın başında görmek istemiyorum. Benim beklentim daha çok Prandelli, Tuschel, Bielsa gibi bir adamı tam yetki ile, altını çiziyorum, tam yetki ile takımın başında görmek. Yani Prandelli'de yapıldığı gibi, yanına önceki senelerden devşirme bir yardımcı yerine, hocanın kendi isteği ile yardımcısı olarak atadığı biri ile, tüm transfer yetkisinin onda olması şartı ile. Buna tüm altyapı da dahil. Yani hepimiz gördük Albayrak'ın başında olduğu bir futbol şubesinin uzun vadedeki akıbetini. Her işe burnunu sokan, kraldan çok kralcı yöneticiler bu takımın kamburu, yıllardır çekiyoruz, yakın geçmişte Haldun Üstünel denen mafya bozuntusundan ders almadık mı da, takımın geleceğini Abdürrahim Albayrak gibi mafyatik bir iktidar yalakasına emanet ediyoruz. Şu Abdürrahim kadar söz sahibi olamadı nedense Prandelli Florya'da. Tam yetki ile takımın başına getirilen teknik adamlara bakar mısın bi dünyada, Wenger, Sir, Mou, Klopp, Guardiola, Rijkaard, Simeone, Bielsa. Hepsi de mensubu oldukları kulüpleri bir kaç basamak yukarıya taşıdı. Yani benim şahsi görüşüm, futbol şubesinin başına tam yetki ile Prandelli Bielsa Tuschel tarzı bir teknik adam getirip, Galatasaray'ın belki 2 senesini çöpe atıp, sonraki 10 senesini kurtarmak çok mantıklı. Hamzaoğlu ile ancak günü kurtarırız. Şimdi yukarıda demişsin, bir anda şampiyonluğun en büyük adayı olduk diye, ama şunu lütfen gözardı etme :) Hamzaoğlu bir ivme yakaladı ama, hiçkimse Fenerbahçe'deki ve Beşiktaş'taki ciddi düşüşü kaleme almıyor, onlar bu kadar formdan düşmese, Hamzaoğlu ne yapacaktı, her maç 5 puan mı alıp farkı kapatacaktı? Hamzaoğlu'nun yaptığı tek şey, bir an önce bu takımdan defolup gitmesi gereken Selçuk'un gönlünü yapmak oldu. Selçuk meselesi ile ilgili de bir yazı bekliyorum senden, Burak Yılmaz'a yapılanların onda biri yapılmadı Selçuk denen zibidiye, ama ilk protestoda formayı çıkarıp yere attı, devamında Prandelli'yi sabote ettiler Selçuk önderliğinde, ama nedense hala herkesin dilinde bi Selçuk'tur gidiyor. Arkadaş bu formayı Metin Oktay, Metin Kurt, Bülent Korkmaz, Ergün Penbe gibi adamlar giydi ve hiçbiri de o formayı çıkarıp yere atmadı, Selçuk kim oluyor nerden alıyor ki bu gücü o formayı yere atıyor ama hala takımın gözbebeği? Kusura bakma çok kalabalık oldu ama, aklımda kalan 3-5 şeyi sıraladım, uzun zamandır aklımdaydı bu soruları sana yöneltip görüş paylaşmak :) Ama blog güzel, kalemine sağlık ;)

      Sil
    3. Teşekkür ederim :)

      Abdürrahim Albayrak ve mevcut yönetim hakkında söylediklerine katılmakla birlikte Hamza Hamzaoğlu konusunda önyargılı yaklaştığınızı düşünüyorum. Şu tablo saygı duyulası ve duyulması da gerekiyor. Sevmemek ayrı konu, sevmeyebilirsiniz ama ortada başarı var, enkazın üzerine kurulan bir başarı var. Kim derdi bu takım şampiyonluğun en büyük adayı olacak ama oldu. Kimse Prandelli dönemindeki enkazı da konuşmuyor, Hamza Hoca inanılmaz şekilde handikapla başladı, handikaptan bu noktaya geldi. Elbette birilerinin formu düşecek, birileri yükselecek. Ben Galatasaray'a bakarım ve iyi gidiyoruz.

      Galatasaray tarihinin en basiretsiz yönetimi başımızda belki de, Adnan Polat döneminin ardından ama yaptıkları en iyi hamle Hamza Hamzaoğlu oldu ve onun sayesinde o kadar da kötü anılmayacaklar belki de.

      Sil
  2. Gerets'in ilk 10 maci 8 galibiyet 2 beraberlik 25 atılan gol 10 yenilen gol

    ayrıca gerets son 25 haftada 2 b 2 mağlubiyet almıştı. konu gerets değil ama geretsi hangi tabloda hamzanın altında görsem çıldırırdım. sezon süresince de sadece 3mağlubiyeti vardı.

    Hamza bu istatistiği 34. hafta yapamazsa eğer konuyu yeniden kalem eder misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birincisi Hamza değil Hamza Hoca veya Hamzaoğlu.

      İkincisi bugünün şartları için yazdım bu yazıyı. Amacım kıyas değil. Prandelli enkazına rağmen Hamza Hoca'nın takımı şu noktaya getirmesi. Buna rağmen hala duyulmayan Hamza Hoca saygısı. Tepkim buna.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir